Diari La Veu del País Valencià
Segueixen les labors d’extinció de l’incendi en l’empresa abandonada de Sollana

Un grup de quatre bombers treballa en el control del perímetre i la combustió de l’incendi declarat dissabte passat en una empresa abandonada de reciclatge de fusta de Sollana (la Ribera Baixa), la situació de la qual “no ha variat”, segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers. Segons va anunciar la Conselleria de Medi Ambient dilluns passat, aquest dimecres està previst realitzar una anàlisi de les aigües sobrants generades en les labors d’extinció per a comprovar que no porten elements tòxics, un extrem que, segons el director general de Medi Natural, Antoni Marzo, no es preveu, ja que en l’anterior incendi que va afectar aquesta empresa, el mes de maig passat, no es van detectar.

En el cas que les analítiques confirmen que l’aigua no porta continguts tòxics es deixarà “percolar” el líquid a poc a poc, mentre que en el cas contrari serà recollida amb camions cisterna, va explicar Marzo. Les aigües, segons les mateixes fonts de la Generalitat, es troben “confinades” perquè no hi haja filtracions a les séquies del parc natural de l’Albufera. L’incendi, que continua actiu, es va iniciar en la vesprada del dissabte en una empresa abandonada de reciclatge de fusta en la qual, el mes de maig passat, ja s’havia produït un altre incendi. A més dels bombers del Consorci, el Centre de Coordinació d’Emergències 112 va desplaçar a la zona un dron per a ajudar en les labors d’extinció.

Medi Ambient confirma que no hi ha abocaments tòxics per l’incendi

La Conselleria de Medi Ambient ha informat aquest dijous que les analítiques en les séquies pròximes a l’empresa abandonada de reciclatge de Sollana, en la qual es treballa des de dissabte passat en l’extinció d’un incendi, han llançat resultats “normals” i no s’han detectat elements tòxics.

Les mateixes fonts han assenyalat a EFE que els bombers que treballen en la zona no estan tirant aigua en aquestos moments i que “no hi ha problemes de lixiviats”. Segons han explicat, la directora del parc natural de l’Albufera, Paloma Mateache, ha estat controlant les possibles afeccions de l’incendi al paratge i han indicat que les primeres analítiques realitzades, “les més senzilles”, confirmen que “no hi ha hagut afecció a la qualitat de les aigües pel que respecta a aquesta instal·lació”.

El foc, que continua actiu, es va iniciar en la vesprada del dissabte en una empresa abandonada de reciclatge de fusta que ja va patir el mes de maig passat un altre incendi. Un grup de quatre bombers treballa durant la jornada d’aquest dijous en el control del perímetre i la combustió de l’incendi, la situació del qual “no ha variat”, segons han informat fonts del Consorci Provincial de Bombers.

Comparteix

Icona de pantalla completa