Milers de persones s'apleguen a la presó de Lledoners per a passar el Nadal amb els polítics independentistes

Els assistents han pogut escoltar l'exconseller Jordi Turull a través del telèfon mòbil de la seua germanavideo
25 desembre 2018 01:00h
Aquest dimarts es compleix un any de l\'empresonament dels Jordis, primer a la presó de Soto del Real i ara a Lledoners.

Milers de persones s'han concentrat aquesta nit de Nadal a les portes de la presó de Lledoners en un acte de solidaritat amb els polítics independentistes presos per a passar la vetllada amb ells. També hi ha hagut esdeveniments similars a la presó de Puig de les Basses, on hi ha l'exconsellera Dolors Bassa, i a la de Mas d'Enric, on hi ha l'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell.

A Lledoners, els concentrats s'han sumat a l'acció que des de fa vora de mig any protagonitza en Joan Bona Nit, que cada dia acompanya Josep Rull, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez, Jordi Turull, Raül Romeva i Jordi Cuixart a última hora del dia des de l'exterior de la presó. Un per un desitja bona nit a cadascun d'ells i, aquest dimarts, com ha passat en altres ocasions, Oriol Junqueras ha respost també amb un bona nit des de l'interior.

L'altra sorpresa de la nit ha sigut que els concentrats han pogut escoltar la veu de Jordi Turull a través del telèfon mòbil de la seua germana aprofitant la comunicació telefònica setmanal que es permet als presos amb la família. La germana de Turull ha acostat el telèfon a un megàfon i s'ha pogut escoltar l'exconseller del govern de Carles Puigdemont agraint el gest als concentrats.

En el marc de l'esdeveniment, en Joan Bona Nit, acompanyat de la cantant Sílvia Montells, ha versionat la cançó dels Pets Bona Nit.

next