Diari La Veu del País Valencià
La primera comissió bilateral Estat-Generalitat serà en gener

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts que en gener es reunirà, per primera vegada, la comissió bilateral Estat-País Valencià i que en febrer s’adjudicarà la primera obra de la futura línia 10 de Metrovalencia.

Puig ha assenyalat en una entrevista amb la Cadena SER sobre les eleccions autonòmiques que la prioritat ara no és fer càlculs postelectorals sinó acabar “bé” el govern i escometre el que està pendent. Així mateix, ha refusat respondre si acceptarà ser vicepresident en cas que Compromís supere el PSPV.

Puig ha afirmat que tant ell com l’actual vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, tenen “clar” que la seua “responsabilitat” és “amb la Comunitat Valenciana”. “Hem estat aquestos quatre anys treballant junts, fent que aquesta comunitat siga una de les tres comunitats autònomes que ara té pressupostos; la majoria ha renunciat ja a tindre pressupostos”, ha destacat.

El cap del Consell ha apuntat que la formació que lidera, el PSPV, i la de Mónica Oltra, Compromís, aniran als comicis “defensant el que hem fet i cadascun proposarà quines noves coses vol fer”. “Però crec que ha sigut una operació d’èxit per a la Comunitat Valenciana el govern de coalició i el suport de Podemos”. “Cal agrair la lleialtat que hem tingut tots, amb diferències a vegades, però eixes diferències també estan quan hi ha governs de majoria absoluta”, ha ressaltat.

El president ha explicat que, per a tractar els assumptes que són competència de l’Estat i que afecten el territori valencià, en gener es produirà la primera reunió de la comissió bilateral entre totes dues administracions.

A més, ha avançat que en gener es presentarà el projecte en el seu conjunt de la línia 10 de Metrovalencia i que en febrer s’adjudicarà la primera obra. Així, ha destacat que amb aquestes obres es posarà fi al “forat” que va deixar el PPCV.

Comparteix

Icona de pantalla completa