Diari La Veu del País Valencià
À Punt emet per primera vegada en televisió el discurs de Nadal del Rei

La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) oferirà –per primera vegada en els seus canals de radiotelevisió i per segona vegada en la web– el missatge de Nadal del rei Felip VI, aquest dilluns, a partir de les 21.00 hores, segons publica l’ens públic valencià en la seua pàgina web.

Així, la televisió valenciana, À Punt, se suma a les televisions generalistes d’àmbit estatal públiques i privades i a totes les autonòmiques públiques –a excepció de la televisió basca EiTB–, que emetran enguany el tradicional missatge.

Fonts de la CVMC han explicat que RTVE, com altres anys, s’encarregarà de distribuir el senyal institucional i traduirà el missatge del monarca a llengua de signes en Rtve.es i el Canal 24 hores.

Com en anys anteriors, la televisió basca EiTB no oferirà el discurs del monarca en cap dels seus canals. L’última vegada que EiTB va emetre el discurs va ser l’any 2011, amb el govern del lehendakari socialista Patxi López. La resta de les televisions de la Federació d’organismes de ràdio i televisió autonòmics (FORTA) sí que emetran el missatge del rei en les seues cadenes autonòmiques, de manera que podrà seguir-se a Andalusia, les Balears, les Canàries, Madrid, Galícia, Aragó, Astúries, Murcia, Castella-la Manxa i Catalunya.

A Catalunya, el missatge de Felip VI podrà seguir-se en Televisió de Catalunya (TVC), que oferirà el discurs pel seu canal de notícies 3/24 en directe, tal com ja va realitzar l’any passat.

Encara que a Navarra i Castella i Lleó les televisions autonòmiques són privades, Navarra Televisió i CyLTV també han informat que emetran en directe el missatge de Nadal del Rei.

El discurs del Rei Felip VI durant la Nit de Nadal de l’any 2017 va aconseguir el 65,6% de quota de pantalla, huit punts més que en 2016, i va tindre una audiència mitjana de 8,1 milions d’espectadors en el conjunt de cadenes que el van emetre simultàniament. À Punt, que encara no havia posat en marxa la televisió –però sí la ràdio– va optar l’espai per la web de la cadena per a emetre el discurs..

Comparteix

Icona de pantalla completa