Diari La Veu del País Valencià
València llança una campanya contra les agressions sexuals a 500 locals d’oci nocturn

‘Oci lliure de les agressions sexuals’ és el nom d’una nova campanya de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València, que vol posar fi a les agressions sexuals als espais d’oci nocturn, com ara bars, festivals i discoteques. Amb el lema ‘Hi ha comportaments que estan fora de lloc’ es pretén ressaltar que les agressions sexuals van més enllà de les violacions. Aquesta iniciativa realitzada junt amb la Federació Empresarial d’Hostaleria de València arriba aquest cap de setmana a entre 400 i 500 establiments d’oci nocturn i s’ha finançat amb els diners del funcionariat que va secundar la vaga feminista el passat 8 de març.

La campanya s’ha organitzat al voltant de dos onades, que coincideixen amb períodes de festa com el que encetem ara amb el Nadal i una segona al mes de març amb les Falles. Aquestes dos festivitats han sigut escollides perquè presenten una gran afluència de gent als espais d’oci. Mentre que la segona onada tindrà una gran presència als mitjans de comunicació, la primera es concentrarà en el repartiment de pòsters, flyers i adhesius a bars, clubs i discoteques; la seua distribució correrà a càrrec de la Federació Empresarial d’Hosteleria.

La regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, ha subratllat que aquesta iniciativa té una voluntat estable i de permanència que continuarà als llocs d’oci. A més, ha afegit que “volem estendre aquesta campanya a altres esdeveniments de la ciutat”. Democràcia Estudi ha sigut l’entitat encarregada de dissenyar la campanya visual i en xarxes socials, d’entre les 26 propostes que es van presentar al procés de selecció. Aquesta fa un ús abundant del color taronja com a missatge d’alerta i promourà l’etiqueta #ForaDeLloc perquè les dones la utilitzen quan siguen testimoni de casos d’agressions sexuals, com ara assetjament verbal, tocaments, mirades incòmodes, amenaces, intimidacions i relacions sense consentiment.

Per part seua banda, el gerent de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València, David Izquierdo, ha destacat que “encara que qualsevol ocasió és bona”, la campanya té “molt de sentit en aquest moment” i que el sector hostaler és “clau” per a treballar en aquest tipus de campanyes. El creatiu de Democràcia Estudi Javier Tortosa ha agraït la confiança cap al seu treball, ja que es tracta d’un “gran repte” elaborar una campanya local en un moment en el qual existeixen moviments tan globals com el #MeToo. A més, Tortosa ha exposat que el treball del fotògraf Chema Madoz els ha servit d’inspiració a l’hora de representar la sexualitat amb elements d’oci nocturn.

‘Oci lliure d’agressions sexuals’ s’emmarca dins dels objectius de la jornada de la Comissió de Seguiment i Avaluació del Protocol d’actuació en situacions de violència contra les dones en la ciutat de València, realitzada el passat 19 de novembre. L’Espai Dones i Igualtat és el recurs municipal d’atenció a les dones de la ciutat. El pressupost de la campanya és de 17.761,59 €, mentre que els diners recaptats pel funcionariat que van fer la vaga feminista el passat 8 de març ha sigut de 25.014,79 €.

Comparteix

Icona de pantalla completa