Diari La Veu del País Valencià
La pujada del preu del lloguer duplica les sol·licituds d’ajudes a València

5.306 és el nombre de sol·licituds d’ajudes al lloguer que enguany ha rebut l’Ajuntament de València. Una xifra que, segons ha manifestat la portaveu del govern municipal Maria Oliver, és quasi el doble que l’any passat, un fet que pot ser significatiu de l’augment del preu del lloguer als darrers anys en la ciutat del Túria. En eixe sentit, resulta cridaner, a més, que 2.274 sol·licituds que complien amb els requisits per a rebre les ajudes i que estaven dins del barem s’han quedat fora d’aquestes per la falta de pressupost al consistori valencià.

L’Ajuntament ha beneficiat un total 1.546 famílies i la mitjana de l’ajuda ha estat de 1.293 euros. Però, per a reduir les sol·licituds excloses, Maria Oliver ha indicat que des de la Junta de Govern Local s’han plantejat ampliar la partida pressupostària de les ajudes al lloguer per a 2019, cosa que suposaria passar dels dos milions d’euros actuals a quatre milions. “En la Junta hem demanat que aquest ajuntament faça un esforç pressupostari per a l’any que ve, encara que siga amb una modificació de crèdit, per a implementar aquesta partida”, ha expressat Oliver.

La portaveu també ha explicat que a principis de gener es farà una anàlisi amb totes les dades de les ajudes per a veure a qui s’ha beneficiat, en quins barris, quin perfil té i, “sobretot, com ha sigut l’increment del preu del lloguer”. Al respecte, Oliver ha recordat que el total màxim que cobreix aquestes ajudes i que representa el 40% del lloguer per família s’ha augmentat progressivament perquè “s’ha notat una pujada del lloguer als barris”. De fet, ha dit que “van començar cobrint lloguers de fins a 450 euros i en aquest moment es cobreixen de fins a 600”. Al respecte, també ha descartat que el motiu de la pujada siga només la pressió turística perquè l’augment també s’ha produït en barris com Rascanya i el Grau.

Comparteix

Icona de pantalla completa