Compromís s’oposa a la concentració de cooperatives de crèdit solvents

Ferri: “Més de la meitat de les cooperatives de crèdit són valencianes i van presentar el 2013 balanços en positiu amb un benefici conjunt de 15 milions”
7 abril 2014 01:00h
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, va anunciar anunciar que l’executiu realitzaria en breu una “actualització" del règim jurídic de les cooperatives de crèdit.
RedactaVeu / València
 
El diputat de Compromís Fran Ferri ha rebutjat les intencions del govern espanyol d’impulsar una concentració de cooperatives de crèdit xicotetes “tot i estar demostrant sobrada solvència”.
 
Segons ha assenyalat Ferri, “les alarmes sobre les intencions del govern central saltaren” amb una recent intervenció del ministre d'Economia, Luis de Guindos, davant la Comissió d'Economia del Congrés dels Diputats, en què anuncià que l’executiu realitzarà en els pròxims mesos una “actualització del règim jurídic de les cooperatives de crèdit”.
 
“La major part de les cooperatives de crèdit -més de la meitat- són valencianes, i responen a la modalitat de Caixes Rurals. Precisament les caixes rurals valencianes van presentar el 2013 balanços en positiu amb un benefici conjunt de 15.350.000 d'euros. Destaca el resultat de les caixes rurals, que no han afrontat cap tipus de procés de fusió, que han triplicat els seus resultats”.
 
És per això que des d’aquesta coalició es reclama al govern estatal que cesse aquest procés de concentració.

Quins canvis i amb quina justificació

En aquest sentit, Compromís, a través del seu diputat al Congrés Joan Baldoví, ha anunciat que registrarà una pregunta dirigida al ministre d’Economia perquè explique “quins canvis planeja introduir en les cooperatives de crèdit” i “quina es la justificació” per  impulsar la seua concentració “tot i que els resultats demostren la solvència de les caixes rurals de petita dimensió”.
 
Segons Ferri, la política del PP va destinada “a transferir tot el sector financer a la gran banca”. “Després de regalar-los la quota de mercat de les Caixes d'Estalvi, sembla que ara busquen entrebancar el gran paper que juguen les xicotetes cooperatives de crèdit”, denuncia.
 
Davant això, Compromís assegura defensar un model financer “més proper, transparent i democràtic” per a donar resposta a les necessitats de les empreses valencianes.

next