Diari La Veu del País Valencià
València aprova i deixa en suspens una comissió d’investigació sobre l’accident mortal de la Gran Fira

L’accident mortal d’un treballador de l’empresa encarregada del muntatge de la graderia dels concerts de la Gran Fira de València en l’any 2017 tindrà comissió d’investigació a l’Ajuntament de València. Tanmateix, és una comissió que s’aprova suspesa inclús abans de nàixer. Així, s’ha portat endavant amb els vots a favor del govern de la Nau (Compromís, PSPV i València en Comú) davant d’una moció presentada pel Partit Popular, que no preveia eixa suspensió i que comptava amb el suport de Ciutadans.

El Jutjat d’Instrucció número 18 de València, encarregat del cas que continua obert, va citar a declarar com a investigat el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament, Pere Fuset, el passat mes de novembre i la compareixença s’ha fixat per al pròxim 11 de gener. Ara, des del plenari municipal, el PP demanava la creació d’una comissió d’investigació, una ferramenta administrativa utilitzada en altres casos semblants i molt comú en l’àmbit autonòmic.

No obstant això, des de l’equip de govern han decidit aturar la proposta del PP mitjançant una alternativa que preveu la creació d’eixa comissió però que, al mateix temps, la posa en pausa. Així, l’alternativa aprovada inclou un punt que estableix “la suspensió del funcionament de la comissió” fins que el procediment judicial obert es tanque.

El regidor del PP, Félix Crespo, ha indicat al respecte que els pareix “un exercici de concordança respecte a la transparència” que s’aprove la comissió d’investigació però ha destacat que “no és congruent” que s’ature fins que el procediment es resolga primer en via penal. Per la seua banda, Manuel Camarasa, regidor de Cs, ha subratllat “les incoherències en dades i informes” i ha dit que la comissió servirà “per a aclarir els fets”, ja que “ningú va donar explicacions ni va explicar el que va ocórrer”.

La comissió no permanent d’investigació, denominada ‘Accident durant el muntatge de la graderia contractada pels promotors dels concerts de Vivers 2017’, estarà integrada per un representant de cada grup municipal i els regidors no adscrits que ho sol·liciten ponderant-se el seu vot.

La comissió, després de la seua constitució, serà l’encarregada d’establir la periodicitat de les sessions. A més, s’estipula que “el termini d’inici dels treballs, de conclusió d’aquestos i l’aprovació de l’informe de conclusions” seran proposats per la comissió, “atesa la suspensió del seu funcionament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa