Diari La Veu del País Valencià
‘Tic-Tac’ torna aquest Nadal al Teatre Principal amb l’aval del Max al millor musical de 2018

El Nadal al Teatre Principal de València torna a estar dedicat als musicals. Des de fa tres temporades, l’escenari del carrers de les Barques acull un teatre musical: Happy End, en 2016; Tic-Tac, en 2017, i, per a aquest any, l’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha optat per la reposició de l’espectacle escrit per Carles Alberola, Pasqual Alapont i Rodolf Sirera, que en els darrers Premis Max va ser distingit amb el guardó a millor musical de 2018.

Tic-Tac arriba aquest divendres, 21 de desembre, i estarà en cartell fins al 20 de gener. L’espectacle està avalat pel Premi Max però també perquè és la producció pública que més espectadors ha arrossegat fins al teatre. El musical va ser vist per més de 10.000 persones l’any passat, quan es va estrenar a València. Posteriorment, va viatjar a Castelló de la Plana, a Alacant i a Gandia (la Safor). Enguany, després de la parada al Principal durant el Nadal també es podrà veure de nou a la capital de la Plana Alta a partir del 23 de gener.

El fet d’haver rebut el calor del públic durant l’estrena en Nadal de 2017 “és el que ens ha empés a reposar-lo” al Teatre Principal, ha destacat aquest dijous el director de l’IVC, Abel Guarinos, durant la presentació de la reestrena d’aquest musical en valencià coproduït per l’Institut Valencià de Cultura i l’àrea de Teatre de la Diputació de València. Tic-Tac és un espectacle “que ens anima a estimar les arts i a imaginar un món millor a través de les arts”, ha assenyalat Guarinos. La reposició de Tic-Tac arriba amb l’edició del llibre-disc amb el text i la gravació del musical, una producció “al nivell dels espectacles que es poden fer a Madrid o a Broadway”, ha ressaltat el director de l’IVC.

Amb dramatúrgia de Carles Alberola, Pasqual Alapont i Rodolf Sirera; música i cançons de Noèlia Pérez i Josep Zapater, i coreografia de Cristina Fernández, el musical reuneix un elenc de 14 actors dalt de l’escenari i 17 tècnics que assisteixen la realització de l’espectacle. “La reposició ens dóna la possibilitat de redescobrir” Tic-Tac però aquells que ja l’hagen vist podran comprovar que “hem millorat i afegit algun element”, ha explicat Pérez sobre la reestrena. I és que el tàndem de compositors ha inclòs un final molt més apoteòsic musicalment parlant.

“No pensem a omplir el teatre fins a la bandera però sí a donar més opcions perquè la gent puga gaudir del musical”, ha afirmat Abel Guarinos sobre la reposició de Tic-Tac. De fet, si el musical va batre el rècord d’espectadors de tota la història de les produccions públiques, amb aquesta reposició i el nou viatge als teatres del territori l’espectacle es convertirà en l’obra que més temps ha estat en cartellera. “Els actors hem de desitjar que el Principal estiga ple” però “no només amb Tic-Tac“, ha emfatitzat Noèlia Pérez, qui, a més de la música, farà el paper de Raquel, encara que l’espectacle “té la màgia del teatre”.

Comparteix

Icona de pantalla completa