Diari La Veu del País Valencià
Òpera, dansa i cinema per a celebrar el Nadal al Palau de la Generalitat

El Palau de la Generalitat acollirà del 21 de desembre al 4 de gener un ampli programa d’activitats, que inclou des d’òpera fins a dansa, i a la plaça de Manises de València s’oferirà un concert gratuït de La Habitación Roja amb motiu de la tercera edició de la campanya ‘El Nadal és valencià’.

Com a part de la campanya nadalenca, el Palau obrirà les seues portes tots els dies de Nadal, a excepció dels festius. Als grups d’escolars, que podran accedir al Palau al matí de tots els dies no festius, se’ls farà un recorregut guiat didàctic per a donar a conéixer la història de l’edifici i la institució. A més, el Pati Gòtic acollirà fins a la primera setmana de gener actuacions musicals, ballet i òpera, a més d’espectacles per al públic infantil. El 21 de desembre, el Palau serà la seu del Festival de Nadales, a càrrec del Conservatori Professional de Música de València, que omplirà l’edifici de música a les 18 hores.

El dia 23 serà el torn del cinema de la mà de Puk Caravana, amb una projecció de curts d’animació que tindrà lloc tant en horari de matins, de 10 a 13 hores, com de vesprades, de 16 a 19 hores. Els més xicotets, a més, podran gaudir de l’actuació musical ‘Nadal a ritme de rock’, el 27 de desembre a les 18 hores.

El Palau també acollirà òpera, ballet i música de bandes i de cambra. El 28 de desembre, el Pati Gòtic rebrà alumnat del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo, a les 20 hores, mentre que el dia 29 serà el torn del Conservatori Professional de Dansa, a les 19.30 hores. Un quartet de música de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana oferirà un concert el 30 de desembre al migdia, mentre que el concert de Cap d’Any, que serà el 2 de gener, serà a càrrec del Conservatori Professional de Música de València, que tocarà en el Palau a les 19 hores. A més, el 3 de gener a les 19 hores es representarà un espectacle d’ombres xineses amb productes nadalencs, i el dia 4, els valencians La Habitación Roja oferiran l’últim concert de les festes, en la plaça de Manises, a les 20 hores.

Actes a Alacant i Castelló

La programació teatral i musical continua a Alacant i a Castelló de la Plana. Pel que fa a la ciutat de l’Alacantí, el Teatre Wagner d’Asp acollirà la representació de l’obra infantil en valencià Marna i el bosc de paper, el 28 de desembre al migdia, mentre que el 2 de gener serà el torn de la versió en castellà, que es representarà a les 18 hores al Centre Cultural Eusebio Sempere d’Onil (l’Alcoià). A més, a la Casa de les Bruixes, el 4 de gener a les 17 hores es representarà l’obra per a tots els públics La sopa de pedres.

A Castelló de la Plana, la Casa dels Caragols acollirà el 28 de desembre a les 20 hores el concert dels Simples, mentre que el 4 de gener a les 20.30 hores serà el torn de la Coral Vicente Ripollés, que oferirà el seu concert La història del Nadal.

Comparteix

Icona de pantalla completa