Diari La Veu del País Valencià
Treballadors de FGV es concentren per a reclamar un augment de plantilla i una recuperació de salari

Treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s’han concentrat aquest dimecres davant el Palau de la Generalitat per a reclamar la “recuperació” de la plantilla “perduda” i part del salari que també han deixat de percebre en els últims sis anys: demanen 460 empleats més i recuperar el 10% de la massa salarial.

Així ho ha explicat la secretària general de l’SCF en FGV, María Ángeles Pérez, en declaracions als mitjans durant la protesta. Des de 2010, ha dit, els treballadors de FGV han perdut un 25,2% de la massa salarial amb mesures com el 10% que els van descomptar amb l’ERO de 2012 per a evitar més acomiadaments i el 5% que es va descomptar a tots els funcionaris durant la crisi, entre d’altres. Ara, “estem demanant una recuperació del 10% que no és ni la meitat del que hem perdut”, ha puntualitzat.

Quant a la plantilla, en aquestos anys s’han perdut uns 460 empleats, primer amb l’ERO de 2012 –que va suposar 300 acomiadaments– i després amb les baixes que no han anat reposant, ha lamentat. Com a conseqüència, “estem baixos de plantilla”. Al seu entendre, seria “ideal” comptar amb 460 treballadors més. Com a mínim, farien falta entre 150 i 200 persones més. En tot cas, ha exigit que “es complisquen els acords signats” perquè “hi ha molts serveis en els quals no estan cobertes les plantilles”.

Segons ha explicat, “durant els serveis ordinaris hi ha alguns que no es poden cobrir i es deixen descoberts durant el dia. No s’està donant un servei com correspon a la ciutadania”. Pérez ha recordat que “en l’anterior conveni es va signar una recuperació del 2% progressivament que tampoc no s’ha complit”. La representant sindical ha volgut deixar clar que no s’oposen al servei nocturn, “sempre que es cobrisca primer el servei ordinari amb una recuperació de trens que es van anar perdent amb l’ERO. I, després, ja parlem de tota la resta perquè, a més, és servei nocturn a cost zero per als empleats, amb una pèrdua de condicions per als treballadors”.

En aquest sentit, ha apuntat que amb el servei nocturn canviaran les condicions de treball: s’acabarà més tard; caldrà treballar més caps de setmana i més festius; la Llei de Seguretat Ferroviària no permetrà fer canvis de torn com es fan actualment, i “repercutirà a la nostra conciliació familiar”, ha advertit.

Comparteix

Icona de pantalla completa