La Diputació de València crea una aplicació de mòbil per a millorar la seguretat de les seues carreteres

Els usuaris podran informar l'Administració de qualsevol emergència mitjançant una fotografia i la ubicació del seu dispositiu
19 desembre 2018 01:00h
L\'objectiu de l\'APP, que pot descarregar-se de forma gratuïta, és reforçar la seguretat en la xarxa provincial de vies de la Diputació.

La Diputació de València ha posat en marxa una aplicació de mòbil per a millorar la gestió i conservació de les carreteres d'una xarxa provincial amb 1.800 quilòmetres. Amb el nom de 'Carreteres i Infraestructures', aquesta nova tecnologia informa de manera immediata sobre l'estat de les vies i permet a la ciutadania comunicar qualsevol incidència que puga trobar-se en les calçades.

L'objectiu de l'APP, que pot descarregar-se de forma gratuïta des dels sistemes operatius d'IOS i Android, és reforçar la seguretat en la xarxa de vies de la Diputació. “Aquesta aplicació permet la col·laboració i participació dels ciutadans i ciutadanes, al mateix temps que nosaltres també els donem informació sobre l'estat de les nostres carreteres”, explica el diputat responsable de l'àrea, Pablo Seguí.

Una altra de les potencialitats d'aquesta nova tecnologia, desenvolupada des del Servei de Conservació i Explotació de la Diputació, és la de millorar la comunicació entre l'Administració i la ciutadania, a fi d'aconseguir entre tots unes carreteres més segures. D'aquesta forma, tota persona pot informar de manera immediata i còmoda l'àrea de Carreteres de la Diputació de qualsevol emergència o incidència, com ara accidents, desperfectes en la carretera i problemes en la circulació.

Així mateix, la corporació provincial donarà a conéixer a través de l'APP informació en temps real sobre incidències en la xarxa de carreteres, com ara talls i itineraris alternatius recomanats o vies afectades per situacions d'emergència que requerisquen una especial precaució. Per a comunicar qualsevol incidència, una vegada l'usuari estiga registrat degudament en l'aplicació, haurà d'enviar una fotografia que identifique el problema, la ubicació a partir del posicionament GPS del dispositiu i una descripció amb els detalls i les observacions que considere oportunes.

next