Diari La Veu del País Valencià
Zaplana roman ingressat a l’Hospital La Fe

L’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana roman ingressat des d’aquest dilluns a l’Hospital La Fe a causa d’una revisió programada de la seua malaltia, segons han explicat a EFE fonts sanitàries, que no han precisat detalls sobre el seu estat de salut. Altres fonts del cas han explicat que Zaplana tenia previst per al dia 12 de desembre l’ingrés programat, en el marc del tractament habitual al qual ha de sotmetre’s de forma periòdica per la seua malaltia. No obstant això, finalment va acudir el dia 18, segons aquestes fonts, que han indicat que el centre penitenciari sabia que aquesta revisió duraria entre huit i deu dies.

Zaplana, malalt de leucèmia, porta sis mesos en presó incondicional i sense fiança com a investigat a causa de la seua presumpta implicació en delictes de suborn, blanqueig de capitals, malversació i prevaricació en el marc del cas Erial, el sumari del qual s’ha declarat secret. Cada quinze dies, el també expresident del PP valencià sol acudir des del centre penitenciari de la Ribera Baixa a l’Hospital La Fe de València per a sotmetre’s a diferents proves mèdiques i rebre tractament per la leucèmia que pateix des de 2015, quan li van realitzar un trasplantament de medul·la.

Els seus advocats han presentat ja quatre recursos –tots ells rebutjats– per a demanar la seua posada en llibertat o l’arrest domiciliari al·legant una “deterioració acusada” del seu estat de salut.

Comparteix

Icona de pantalla completa