La fórmula dels nous Albatexas: menys pel·lícules subtitulades en valencià i més estrenes comercials en castellà

Les sales impulsades pel director Ventura Pons reobrin divendres amb Willy Toledo com a reclam per a atraure el públic
/ València
19 desembre 2018 01:00h

Els Cinemes Albatexas reobrin aquest divendres després d'un mes de reformes per a arreglar els desperfectes provocats per les pluges caigudes a València el mes de novembre.

La reinauguració de les sales duu diversos canvis aparellats. Per una banda, el canvi de nom: des d'ara s'anomena Cines Las Vegas València. Per una altra, la programació deixa d'estar orientada al cinema d'autor amb subtítols en valencià, de manera que el pes de l'oferta d'aquesta nova etapa recaurà en les estrenes comercials doblades al castellà. En aquest sentit, per a la reestrena, els cinemes han optat per la cinta El rey, d'Alberto San Juan, protagonitzada per San Juan junt amb Willy Toledo, que estarà present en la projecció aquest divendres.

"El model anterior no ha funcionat", ha dit el nou programador dels Cines Las Vegas València, Josep López. Els vells Albatexas han tancat un any "comme ci comme ça", ha matisat el propietari de les sales, el cineasta Ventura Pons. "Necessitem enganxar la gent”, ha explicat el director català aquest dimecres durant la presentació de la nova fórmula amb què les sales esperen arribar a més públic. Per això, la programació recau en títols d'estrena i, "en la mesura del possible", s'exhibiran pel·lícules d'autor en versió original (VO) amb subtítols en valencià. L'oferta es completarà amb reestrenes, algunes de les quals tindran una sessió en VO subtitulada en valencià.

"Subtitular en valencià requereix temps", ha lamentat Pons. "L'actualitat marca" l'agenda i "volem atraure la gent", ha afegit el director. Per això s'ha optat pel cine comercial, reestrenes i cine d'autor així com cinefòrums. Així mateix, els Cines Las Vegas València sol·licitaran a l'Ajuntament un permís d'obres per a instal·lar un escenari i, així, poder acollir altres espectacles, sobretot musicals i teatrals, en paral·lel a la cartellera cinematogràfica.

El programador de les sales, Josep López, junt amb la responsable dels cines a València, Mercé Herrero, i el cineasta i propietari dels Cines Las Vega, Ventura Pons. / DIARI LA VEU

Els Cines Las Vegas, que reben el nom de les sales que té la companyia a Figueres (l'Alt Empordà), canvien els responsables que estaran al capdavant del cinema. Així, Josep López, qui ja es fa càrrec de la cartellera dels cinemes figuerencs, agafa les regnes de l'espai valencià durant aquesta segona etapa que enceta aquest divendres.

Pel que fa als preus, els nous Cines Las Vegas València mantenen el cost de les entrades per a les reestrenes a 3 euros i a 4 el cap de setmana. D'altra banda, les pel·lícules d'estrena costaran 5 euros el dilluns, el dimarts i el dijous, mentre que el dimecres –que serà el dia de l'espectador– costaran 4 euros. Els caps de setmana les entrades costaran 7 euros, encara que s'aplicaran diferents descomptes per a jubilats, menors de 21 anys, aturats i famílies nombroses i monoparentals, que podran gaudir de la programació per 5,5 euros l'entrada.

next