Diari La Veu del País Valencià
Metrovalencia registra 20.000 usuaris durant el primer cap de setmana de servei nocturn

Al voltant de 20.000 usuaris van utilitzar el servei nocturn denominat A la lluna de Metrovalencia durant el passat cap de setmana. Segons explica la Generalitat en un comunicat, en la nit de divendres, el primer dia de servei nocturn a partir de les 22.30 hores, prop de 5.000 persones van utilitzar Metrovalencia per a acudir als tradicionals sopars nadalencs o diverses activitats d’oci, i prop de la meitat, 2.500, van tornar a casa amb el metro o tramvia.

En la nit de dissabte, aquesta xifra es va elevar a 8.000 per a les primeres hores de la nit i a 4.000 per a la tornada, segons les dades estimades, atés que el servei era gratuït amb les portes obertes i és més difícil comptar els usuaris. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana considera “positives” les dades, atés que es tracta d’un nou servei que acaba de posar-se en marxa per primera vegada en Metrovalencia i “que s’ha vist afectat per la convocatòria de vaga” dels treballadors.

Perfil de l’usuari

Pel que fa als usuaris del servei nocturn de Metrovalencia, cal destacar que durant la vesprada viatgers de tota mena, incloses famílies completes, es van desplaçar fins al centre per a realitzar compres, primer, i per a participar en els tradicionals sopars de Nadal, després.

Més tard, segons anava avançant la nit, el perfil es va anar definint en usuaris més joves. Dissabte a la nit, en concret, va haver-hi una notable demanda i afluència de joves demanant informació pel tren amb cabina de DJ que va recórrer la xarxa de Metrovalencia per a animar el nou servei.

Durant el mes de desembre, Metrovalencia prolongarà l’hora de tancament els dies 14, 15, 21, 22, 28, 29 i 31. En la Nit de Nadal el servei es reduirà a última hora com tots els anys, i la Nit de Cap d’Any s’oferirà servei ininterromput durant tota la nit fins a enllaçar amb el servei del matí de l’1 de gener.

Comparteix

Icona de pantalla completa