Diari La Veu del País Valencià
El Suprem declina paralitzar l’exhumació de les restes de Franco

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha decidit no concedir la cautelar que paralitzaria el procediment d’exhumació de les restes de Francisco Franco soterrades al Valle de los Caídos, tal com havia sol·licitat la família del dictador. L’acord del tribunal, reunit aquest dilluns, 17 de desembre, ha resolt la cautelar sol·licitada per la família de Franco mentre es resol el fons del recurs presentat contra la decisió del Consell de Ministres que iniciava el procediment per a desenterrar les restes del dictador, soterrat a la Basílica del Valle de los Caídos des de fa més de 40 anys.

Els magistrats han estudiat la mesura cautelar durant aquest matí i, finalment, han decidit rebutjar-la perquè consideren que el recurs és prematur i perquè el Consell de Ministres encara no ha aprovat l’acord que permetrà fer efectiva l’exhumació. Els jutges entenen que l’acord impugnat “no produeix cap situació irreversible” i que, per tant, l’exhumació ha de seguir el seu curs. El recurs de la família és contra l’acord del Consell de Ministres del 8 de novembre, que donava continuïtat al procediment d’exhumació del dictador.

Avís a la família i al govern espanyol

En una nota, els magistrats apunten que el recurs és prematur, ja que encara falta que el Consell de Ministres aprove un acord motivat per a fer efectiva l’exhumació. Deixa la porta oberta a la família, doncs, perquè en aquell moment es torne a adreçar al tribunal per a demanar la cautelar. A més, avança que el trasllat de les restes de Franco no es podrà efectuar fins que el Suprem no haja resolt els recursos que tinga sobre la taula que afecten l’exhumació.

Comparteix

Icona de pantalla completa