Diari La Veu del País Valencià
Puig defensa buscar l’esperit constitucional més sa per a superar la situació de Catalunya

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest diumenge el camí del “diàleg” i la recerca de l’esperit constitucional “més sa” que va propiciar l’acord constitucional per a afrontar la situació a Catalunya.

En declaracions als periodistes després de visitar el museu del calçat d’Elda, ha afirmat que “el pitjor de les eleccions andaluses és que sembla que estiga més lluny la solució del problema” perquè, segons la seua opinió, ha demostrat que “la radicalització i la bipolarització enorme trau bons resultats a qui la provoquen i es retroalimenten”. Ara bé, el líder dels socialistes valencians ha alertat que “aquest no és el camí”, sinó el del “diàleg”, així com “buscar l’esperit constitucional més sa, cosa que va propiciar l’acord constitucional”.

“Si ara els actors diversos de la política estigueren fent el mateix que es va fer en el passat ens aniria molt millor”, ha asseverat. Puig ha manifestat així mateix que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, té tot el seu “suport” per intentar treballar pel diàleg i la convivència a Catalunya i ha insistit que és l’únic “camí”.

Sobre la reunió que el president del Govern, Pedro Sánchez, ha oferit al president de Catalunya, Quim Torra, divendres que ve, el cap del Consell ha assenyalat que ha de desenvolupar-se “en un espai de serenitat” per a “superar un conflicte en el qual tots estem concernits”.

El president de la Generalitat ha insistit que “no hi ha una via alternativa al diàleg” i ha fet una crida a buscar “un espai de reflexió comú” i defensar l’estat de dret “perquè no hi ha democràcia sense estat de dret”. “No es pot alterar la llei però al mateix temps cal dialogar, parlar i des de la fermesa en les conviccions de la legalitat vigent cal intentar superar la crispació que fa molt de mal a la convivència i al creixement econòmic”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa