Diari La Veu del País Valencià
Vora 200 països pacten les normes per a engegar l’Acord de París Contra el Canvi Climàtic

Els prop de 200 països reunits en la XXIV Conferència de les Parts del canvi Climàtic (COP24) celebrat a Polònia han arribat a un acord sobre l’aplicació concreta dels objectius pactats en el seu dia en l’Acord de París Contra el Canvi Climàtic.

El president de la COP24 i el ministre de Medi Ambient a Polònia, Michal Kurtyka, ha sigut el primer a reaccionar en el seu compte de Twitter després d’hores intenses de negociació. “Valore la nostra paciència i comprensió a l’hora de negociar”, ha publicat a les seues xarxes i, a més, ha afegit que l’acord és fruit de tres anys de treball.

El resultat és un llibre de regles de 156 pàgines que especifica els criteris perquè cada país informe dels progressos en els compromisos de retallades d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

No obstant això, l’acord ja ha sigut criticat per diversos grups d’ecologistes que el consideren “insuficient”. “Els líders mundials presents a Polònia han aconseguit avanços importants però alhora hem vist una falta de comprensió fonamental per part d’alguns països de la crisi actual”, ha manifestat el portaveu de canvi climàtic per al Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF), Manuel Pulgar.

Comparteix

Icona de pantalla completa