Diari La Veu del País Valencià
València s’ompli de mercats, nadales i betlems per a donar la benvinguda al Nadal

La ciutat de València ja està preparada per a rebre el Nadal. Els mercats, les nadales i la decoració nadalenca es podran gaudir aquestos dies tant al centre com als barris i pobles de la capital del Túria. L’Ajuntament valencià ha llançat tota una programació des de la Regidoria de Cultura Festiva amb una oferta que inclou una gran varietat d’activitats. Atés el gran acolliment que va tindre l’any passat el programa de Nadal en paper, enguany s’han ampliat els exemplars i es repartiran més de 60.000 programes. Aquestos estaran tant en valencià com en castellà i, a més, inclouran les diferents activitats nadalenques descentralitzades. El programa es repartirà a partir de la setmana que ve en diferents punts en versió impresa i ja es pot descarregar des del web de l’Ajuntament.

Els betlems no poden faltar en aquestes dates. Si bé des de Diari La Veu ja vam fer un recull dels pessebres més destacats arreu del nostre territori, València ciutat també compta amb un gran nombre de betlems. En el Saló de Cristall de l’Ajuntament s’ha obert al públic, del 30 de novembre al 6 de gener, el betlem monumental realitzat per l’Associació de Betlemistes de València. Així mateix, moltes associacions, parròquies, comissions falleres, confraries i germandats de la Setmana Santa també han muntat el seu betlem. D’altra banda, el betlem de l’Ajuntament de València de grans dimensions es pot visitar a la plaça de la Reina.

Les nadales també seran protagonistes i, en eixe sentit, la Regidoria de Cultura Festiva ha programat una sèrie de recitals als diferents barris, amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana i altres entitats, on diversos cors i grups difondran el repertori tradicional d’aquestes festes. La proposta de nadales arribarà aquest dissabte amb diverses actuacions, en coordinació amb la Regidoria de Comerç, als mercats d’Algirós, Torrefiel, Benimàmet, Castella i Natzaret i també al Parc de l’Ermita (als Orriols) i a la plaça de Benimaclet.

Dijous que ve, dia 20, la plaça de l’Ajuntament serà l’escenari novament del concert Tubanadal 2018, organitzat en col·laboració amb el Conservatori Professional de Música de València. El divendres 21 serà el torn per a la Ronda de Nadal organitzada amb el Grup de Danses Alimara de la Societat Coral el Micalet i el dissabte 22 les nadales tornaran als mercats municipals, en aquest cas als de Benicalap, el Cabanyal, Mossén Sorell, Rojas Clemente i Russafa. També arribaran a les places del Doctor Collado i de Patraix i al carrer d’Oltà amb Enginyer Joaquín Benlloch (a Malilla).

Com és tradicional en aquestes dates, Expojove obrirà les seues portes del 26 de desembre al 4 de gener per als més xicotets, on enguany s’ha preparat un espai dedicat a la literatura universal, sota el lema ‘Llegim’. D’altra banda, del 22 de desembre al 5 de gener, la missatgera Caterina dels Reis Mags d’Orient i la bústia reial estaran als diferents pobles i barris de la ciutat per a recollir les cartes dels més xicotets. Així mateix, la carrera tradicional de Sant Silvestre, organitzada per la Fundació Esportiva Municipal, enguany celebra la seua 35a edició i tindrà lloc el 30 de desembre.

Quant a les campanades de Cap d’Any, els populars presentadors de la cadena À Punt Eugeni Alemany i Carolina Ferre seran els encarregats de retransmetre les campanades des del balcó consistorial. Enguany, com a novetat, hi haurà unes campanades adreçades al públic infantil i familiar, el dia 31 de desembre, a les 11.00 hores. Aquestes estaran acompanyes de pirotècnia, ballarins, pallassos i actors. D’altra banda, a les 22.30, la plaça de l’Ajuntament es convertirà en una pista de ball acompanyada d’un espectacle de llum, foc i so. Així també, la benvinguda del nou any estarà acompanyada pels focs de la pirotècnia Vulcano.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que la Cavalcada de Reis d’enguany serà “de les millors que ha tingut la ciutat”, la qual tindrà la recepció dels Reis d’Orient a les 18.00 hores en el port i després la tradicional cavalcada, amb un final piromusical. Els mercats nadalencs també cobraran un gran protagonisme, tant al Mercat de Colón com en els diferents mercats municipals. A més, en aquestes dates també funciona el Tren dels Comerciants i hi haurà diferents actes, com ara la V Desfilada de moda sobre gel o la trobada de mascotes.

Comparteix

Icona de pantalla completa