Diari La Veu del País Valencià
València sols assumirà la competència del taxi si va acompanyada de pressupost

La polèmica sobre el sector del taxi i les empreses de VTC (Vehicle de Transport amb Conductor) continua i aquesta vegada ha arribat a l’Ajuntament de València. Aquest divendres, l’alcalde, Joan Ribó, ha expressat que si la Generalitat es planteja que els ajuntaments assumisquen les competències, haurà de dotar els municipis d’una assignació pressupostària. “No assumirem competències sense els recursos necessaris per a afrontar-les perquè això té un cost”, ha apuntat Ribó.

A més, el primer edil s’ha posicionat del costat del sector del taxi, ja que “és un transport públic i les altres empreses no ho són”. Per això, Ribó ha dit que es vol diferenciar molt clarament en eixe aspecte i que l’Ajuntament de València crearà un grup de treball per a veure “dins de les poques competències municipals” com es pot “beneficiar i ajudar els taxis en la seua lluita contra aquestes empreses de VTC”. Això s’ha anunciat després de la trobada de l’alcalde i el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, amb els representants del sector del taxi al País Valencià.

Tot i que l’Ajuntament compta amb poques competències, Ribó sí que recorda qüestions beneficioses per als taxis, com ara l’ús del carril bus-taxi, que les empreses VTC no poden utilitzar perquè no són un servei públic. Així mateix, l’alcalde ha exposat que, per exemple, si a València es tinguera un problema de contaminació i s’haguera de limitar el trànsit com ha ocorregut a altres ciutats, els vehicles de VTC “tindrien la mateixa consideració que un vehicle privat” i tindrien les mateixes limitacions. A més, al grup de treball també es debatran altres aspectes, com ara l’estacionament.

Comparteix

Icona de pantalla completa