Diari La Veu del País Valencià
Boluda no creu en una recessió imminent però assegura que ara la societat està millor preparada per a afrontar una crisi

El president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda, ha assegurat aquest dijous que “mai de la vida” ha demanat un avançament electoral al País Valencià i ha lloat la tasca del president de la Generalitat, Ximo Puig, qui considera que ha donat “pau i assossec” al territori. També ha considerat que els empresaris i la societat estan més preparats que abans per a una recessió i que, per tant, una nova crisi no seria tan dura com la passada.

Boluda s’ha pronunciat en aquestos termes durant una trobada amb els mitjans de comunicació en què ha assenyalat que, en la seua opinió, els socialistes s’havien plantejat un avançament electoral al País Valencià però que els resultats en els comicis andalusos els han “frenat”, s’han “espantat” i “s’han tirat cap endarrere”.

En aquest sentit, preguntat per la irrupció de Vox en la Junta d’Andalusia, Boluda ha comparat l’aparició en escena d’aquest partit amb la que en el seu moment va protagonitzar Podemos. Amb les seues diferències ideològiques, creu, “sense acritud”, que “són el mateix” i que tindran el “vot marginal” o de l’esquerra o de la dreta. Pel que fa al Consell, Boluda ha assenyalat que, més enllà de si comparteix o no totes les polítiques del Botànic, està “encantat” tant amb Puig com amb la vicepresidenta, Mónica Oltra, que fa “el seu paper” però està “tranquil·la i moderada”.

Amb qui ha sigut més dur ha sigut amb l’alcalde de València, Joan Ribó, a qui ha criticat per entorpir l’arribada de creuers al port. En aquest sentit, ha assegurat que “els creuers no deixen diners al port” però són necessaris “perquè són hotels flotants”.

Quant a la situació de Catalunya, el president de l’AVE ha admés que fa uns mesos “sabia quina era la solució” al conflicte però “està agafant una deriva quasi impossible d’arreglar”. Des del seu punt de vista és un “problema molt important per a Espanya” que va “a pitjor”.

“Més preparats per a una recessió”

D’altra banda, el president de l’Associació Valenciana d’Empresaris s’ha mostrat convençut que no hi haurà una “recessió imminent” però, en cas d’una “eventual crisi”, ara tots, en general, i les empreses, en particular, estan “moltíssim millor preparades”, ha asseverat. Abans tot era “xauxa”, ha admés, però, amb l’esclat de la crisi, les empreses s’han adonat de la necessitat d’estar “preparades” per a fer front si arriba una altra de nou, atés que són “cícliques”.

També s’ha pronunciat sobre el Corredor Mediterrani i ha assegurat que sense Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) el Corredor Mediterrani no té “res a fer”. “Portem sense pressupostos dos anys” i “el soroll polític pot afectar molt”, ha remarcat. En aquest sentit, ha lloat la tasca de l’Alt Comissionat per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira, de qui ha dit que hauria de ser comissari europeu de transports per a poder prendre més decisions.

Boluda ha lamentat que s’han anunciat “diversos retards” i en el cas del nus de l’Alzina “anem a 2022”, ha recordat. A més, França “no està fent els seus deures”. En tot cas, lAVE seguirà amb la pressió” perquè el Corredor Mediterrani s’execute, ha asseverat.

Comparteix

Icona de pantalla completa