Diari La Veu del País Valencià
València comptarà la pròxima primavera amb 237 contenidors que avisaran quan estiguen plens

La gestió intel·ligent dels residus urbans arribarà a la ciutat de València la pròxima primavera. Uns 237 contenidors (127 de vidre i 110 d’envasos lleugers) seran dotats en eixe periode de dispositius remots que enviaran informació sobre el percentatge d’ompliment, visualització cartogràfica de l’estat dels contenidors i temperatura, entre d’altres. Així, aquest dimecres s’ha anunciat que l’Ajuntament de València ha resultat beneficiari d’una ajuda de 4,2 milions d’euros per al desenvolupament de la iniciativa Impuls VLCi, que compta amb un pressupost global de 6 milions i que “situarà València a l’avantguarda de les ciutats intel·ligents” amb un total de 12 iniciatives, segons han exposat des del consistori.

També es preveu disposar de 60 unitats que controlaran l’enllumenat públic i 2.000 controladors de lluminàries en els pobles de València, que permetran minimitzar els temps d’avaries i alertar sobre els robatoris de coure en temps real. Una altra de les aplicacions previstes en aquesta iniciativa es refereix a la gestió del subministrament de l’aigua, mitjançant una nova aplicació de gestió del fons social per a llars en risc d’exclusió hídrica, i la interconnexió dels sistemes d’informació de l’Ajuntament i Emivasa.

Així mateix, aquesta ajuda es dedicarà a la millora de la gestió de les places de mobilitat reduïda (425 places), de càrrega i descàrrega (125) i parades de taxi (126), que seran dotades amb dispositius de detecció passiva per a oferir informació en temps real mitjançant aplicació mòbil a les persones usuàries. De la mateixa manera, s’implementaran dispositius intel·ligents de captació de soroll per a aconseguir un monitoratge continu dels nivells sonors a la ciutat, amb l’objectiu d’incidir sobre les emissions provocades per la ciutadania.

La resta de les iniciatives fan referència a altres aspectes, com ara la creació d’una xarxa cívica local que permetrà la creació d’almenys 2.000 espais privats (microSites) per al seu ús per entitats i associacions; el sistema per al control i anàlisi de les condicions ambientals i estructurals del Centre Arqueològic de l’Almoina, i l’actualització de l’aplicació App València, entre d’altres. L’Ajuntament assumeix el 30% del finançament de les iniciatives i la resta prové de fons europeus. El termini per a l’execució dels projectes ha d’estar conclòs l’any 2020, encara que diversos d’ells seran una realitat més prompte; fins i tot, alguns, com ara la millora de la infraestructura de hardware dels serveis municipals d’Informàtica i Protecció Ciutadana, estaran llestos aquest mateix mes de desembre, i altres, com ara el projecte de residus, en la pròxima primavera.

El regidor d’Administració Electrònica, Pere Fuset, ha detallat les línies d’actuació d’Impuls VLCi, acompanyat de David Cierco, director general de Red.es, l’entitat pública empresarial del Ministeri d’Economia i Empresa, dependent de la Secretaria d’Estat per a l’Avanç Digital, que s’encarrega de la contractació dels serveis i de la direcció general del programa. El projecte Impuls VLCi ha sigut seleccionat per Red.es en una convocatòria adreçada a tots els municipis de l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa