Diari La Veu del País Valencià
Una regidora de Cs a València abandona la formació acusant el partit de fer vella política

La regidora de Ciutadans de València María Dolores Jiménez, a qui el seu partit va obrir un expedient de suspensió cautelar de militància a finals de novembre, ha deixat la formació a causa de “les seues formes de la vella política”, però manté la seua acta de regidora per a “continuar treballant” pels valencians.

En declaracions a EFE, Jiménez ha sostingut que ha pres aquesta decisió “sobretot per les formes tristes” amb les quals l’han tractada en Ciutadans. La formació taronja li va obrir un expedient disciplinari sense informar-la i ha indicat que ja ha presentat la documentació per a formalitzar oficialment la seua eixida de Cs.

“Deixe Ciutadans sobretot per les formes però també pels meus fills, que em veien tots els dies als mitjans, on deien que tenia un expedient disciplinari i jo sense saber-ho”, ha indicat, alhora que ha posat l’accent en el fet que ha sentit “indefensió per no tindre ni idea i ni tan sols tindre l’expedient”.

Jiménez, que passarà a ser regidora no adscrita, ha convocat per a aquest divendres una roda de premsa a l’Ajuntament per a explicar els motius que l’han portada a prendre aquesta decisió. Ha assegurat que manté l’acta de regidora per “un compromís” amb els seus fills: “Volia que la gent jove veiera que hi ha polítics que venim a treballar honradament”. “Ho havia de fer –deixar Cs– perquè les formes que han tingut amb mi són de la vella política: quan es volen llevar una persona del mig, munten un ciri i ja està”, ha afegit. Jiménez ha assenyalat que quan va recollir la seua acta va fer un jurament: “Continuar treballant pels ciutadans de València”, i que el “portarà fins al final de la legislatura”.

La regidora ha ressaltat que en el si de la seua formació solament la deixaven treballar en temes de Policia i Bombers i que ara podrà abordar més assumptes. “D’una banda, estic trista perquè han sigut molts anys en aquesta formació i, per una altra, contenta perquè podré treballar per al que vaig vindre”, ha conclòs.

Fonts del grup municipal de Ciutadans han explicat que Jiménez va sol·licitar la baixa el dia 10 de desembre i que, per tant, l’expedient que li va obrir la Comissió de Règim Disciplinari fa unes setmanes “queda arxivat”. “Se li ha confirmat la seua baixa i Ciutadans li ha demanat de manera formal que renuncie a la seua acta sobre la base de la carta ètica que va signar en el seu moment”, han indicat i han recordat que l’article 3 dels estatuts assenyala que “tots els membres de Cs abandonaran l’acta en cas de causar baixa del partit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa