Diari La Veu del País Valencià
El comerç local preveu augmentar un 2% les vendes en la campanya de Nadal

El sector del comerç local preveu augmentar un 2% les vendes en la campanya de Nadal d’enguany. Els representants de la patronal del comerç, Cipriano Cortés i Rafael Torres, han lamentat que la prolongació de les altes temperatures i els episodis de pluges han afectat molt negativament les compres i el sector ha viscut un període d’estancament en els últims mesos.

Confien, però, que la campanya de Nadal, que suposa el 25% de les vendes de tot l’any, ajude a remuntar les xifres del sector. En aquest sentit, Confecomerç preveu augmentar l’ocupació en el sector més d’un 1%. Això suposaria que al llarg de 2018 el xicotet comerç hauria creat aproximadament 2.000 ocupacions.

Aquest dijous, Confecomerç i el director general de Comerç, Natxo Costa, han presentat la campanya publicitària que busca incentivar les compres en el comerç local la imatge de la qual serà la presentadora d’À Punt, Carolina Ferre. Amb l’eslògan ‘Gaudisc el Nadal, visc el comerç de sempre’, els representants dels comerciants han destacat els valors del xicotet comerç de barri o de poble posant especial èmfasi en el tracte que donen al client. La campanya s’enmarca dins de la proposta ‘El Nadal és valencià’ de la Generalitat.

En els mateixos termes s’ha pronunciat Costa, que ha reivindicat el comerç local i les seues virtuts, i ha destacat que el que els diferencia de les grans cadenes és que “quan demanes alguna cosa per a regal, el paquet forma part també del regal”.

Cortés i Torres han aprofitat per a reivindicar la necessitat de regular els períodes de rebaixes i han lamentat que la guerra de preus no beneficia ningú. “El que no volem és que si no es ven tot, es facen ofertes tot l’any; això seria desastrós”, lamenten els representants de Confecomerç. En aquest sentit, Costa ha recordat que s’ha constituït una taula de treball sectorial per a treballar i definir els períodes en els quals es poden fer rebaixes.

Comparteix

Icona de pantalla completa