Diari La Veu del País Valencià
Un jutjat de Madrid rebutja entregar a les Corts documentació relacionada amb el cas Crespo-Gomar

El jutjat d’Instrucció número 43 de Madrid ha rebutjat la petició de les Corts de la còpia de la documentació relativa a les diligències instruïdes per aquest òrgan judicial en relació als contractes adjudicats pel Ministeri de Sanitat a l’empresa Crespo-Gomar SL en 2008 per valor de 184.000 euros.

El president de les Corts, Enric Morera, va sol·licitar el 20 de novembre la remissió d’aquesta documentació al parlament valencià, tal com van acordar els grups en la comissió d’investigació sobre el presumpte finançament irregular del PSPV i Bloc en 2007 i 2008.

El pla de treball de la comissió recull la petició d’aquesta informació al jutjat d’Instrucció número 43 de Madrid entre el llistat de documents sol·licitats per a poder dur a terme un estudi exhaustiu del cas.

El fiscal es va oposar a la remissió d’aquesta documentació, criteri que ha atés el jutge, que recorda que la Llei d’Enjudiciament Criminal estableix que les diligències del sumari seran reservades i no tindran caràcter públic fins que s’òbriga el judici oral, amb les excepcions que determina la llei i que no compleix aquest cas, indica en l’acte.

D’altra banda, el jutge assenyala que el reglament del parlament valencià que regula les comissions d’investigació estableix que aquestes elaboraran un pla de treball, podran nomenar ponències en el seu si i podran requerir la presència de qualsevol persona perquè siga escoltada però “no preveu que el president de la comissió recapte dels jutjats i tribunals informació i documentació dels procediments”.

Sí que preveu, agrega en l’acte, que “quan es considere oportú per part de la Mesa de la cambra, es remeten les conclusions aprovades pel ple de la cambra al Ministeri Fiscal per a l’exercici, quan escaiga, de les accions oportunes”. Per tot açò, no accedeix al lliurament de la documentació sol·licitada, resolució contra la qual cap la presentació de recurs.

Comparteix

Icona de pantalla completa