Diari La Veu del País Valencià
França investiga l’atac d’Estrasburg com un atemptat terrorista

França investiga l’atac al centre d’Estrasburg de dimarts a la nit com un atemptat terrorista. Així ho ha confirmat el fiscal de París, Rémy Heitz, en una roda de premsa aquest dimecres en què ha explicat que la investigació oberta s’ha traslladat a la secció de la Fiscalia responsable de casos de terrorisme. Les autoritats franceses mantenen un ampli desplegament policial per a buscar l’autor, que va fugir després del tiroteig. L’home identificat va nàixer a Estrasburg en 1989 i havia estat fitxat prèviament per “radicalització”, a més de ser “molt conegut” per la policia per delictes comuns, com ara robatoris.

Per altra banda, ha assegurat Heitz, l’home havia estat condemnat per la justícia a França però també a Alemanya i a Suïssa. En el marc de la investigació s’han detingut quatre persones de l’entorn del presumpte autor.

Actualització del balanç de víctimes

Heitz ha precisat també la informació sobre les víctimes mortals i els ferits, que ha anat variant en les últimes hores. Segons ha matisat, hi ha dues persones mortes i una tercera en estat de mort cerebral. A més, hi ha dotze persones ferides, de les quals sis es troben en estat d’urgència absoluta, entre la vida i la mort.

Comparteix

Icona de pantalla completa