Diari La Veu del País Valencià
‘El País que Podem’, la candidatura valenciana que disputarà les primàries a Iglesias

Des del moment en què Pedro Sánchez va obrir la porta a convocar eleccions generals, Pablo Iglesias es va posar les piles i va anunciar la convocatòria urgent de primàries. Aquesta decisió no va assentar especialment bé a la direcció de la formació morada al País Valencià i, per això, van demanar ajornar les eleccions internes. Davant la negativa de la direcció estatal, diversos membres afins a Íñigo Errejón han posat en marxa la candidatura ‘El País que Podem’, que aspira a fer front a la de Pablo Iglesias.

Aquestes eleccions internes se celebraran fins al proper 21 de desembre. “Des de distints sectors de l’organització, en el territori valencià s’ha arribat a un acord plural per a presentar una candidatura amb l’objectiu de disputar eixes primàries i, alhora, aprofitar el procés per a obrir un debat sobre la necessitat d’anar construint una eina de canvi”, explica a través d’un comunicat la candidatura valenciana.

La llista està encapçalada per l’actualment diputada al Congrés, Àngela Ballester, seguida de Carla Monleón i Mario Jordá. A Alacant, la cap de llista serà Noelia Olivares i, a Castelló, Carlos Navarro. Per al Senat, els caps de cartell de la candidatura seran Carla Monleón per la demarcació de València, Roberto Pilosio per la d’Alacant i Emília Sánchez per la de Castelló.

La candidatura, que ja ha superat el requisit dels 10 avals d’òrgans col·legiats per a concórrer al procés, es presentarà a votació pels inscrits de Podemos entre els dies 15 i 20 de desembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa