L'univers de Marvel desembarca en l'Heroes Comic Con València 2019

El saló especialitzat en novel·la gràfica creix d'un a dos pavellons perquè aspira superar els 23.000 visitants de la primera edició
/ València
12 desembre 2018 01:00h
El país convidat en aquesta edició és França des d\'on acudiran a la fira del còmic autors i editorials per a cobrir la demanda dels lectors i els professionals.

El món creatiu de Marvel desembarcarà en la segona edició de l'Heroes Comic Con València, la fira especialitzada en novel·la gràfica que tindrà lloc els dies 22, 23 i 24 de febrer de 2019 a Fira València.

Aquest dimecres, Heroes Comic Con ha donat el tret d'eixida per a la propera edició de la fira, una fita que, després de "posar la primera pedra" en 2018, ha destacat la directora de l'esdeveniment, Reyes Sáenz, aspira a superar els 23.000 visitants que va acollir el pavelló de Fira València l'any passat.

L'organització es mostra confiada a superar "l'èxit" de la primera edició, ja que, atesa la resposta del públic, s'ha optat a créixer en tots els sentits. La Comic Con ocuparà dos pavellons (el mateix que en 2018 i l'adjacent) per a incloure una novetat: la zona de videojocs. Així mateix, s'ampliarà l'espai expositiu per a millorar l'experiència així, la zona de jocs infantils, els estands i les activitats.

Pel que fa a les activitats, malgrat que encara no està tancada l'oferta, la intenció és passar de les 80 programades en 2018 a més de 110 propostes vinculades amb el còmic. La gran novetat serà la presència de l'univers Marvel, que arribarà a València de la mà de Panini, la marca que explota els drets dels superherois nord-americans. En 2019, però, els amants del tebeo també podran gaudir de les propostes de DC, Astiberri i Norma, entre d'altres.

El saló del còmic valencià comptarà amb la presència d'estrelles del món de les sèries, ja que s'està treballant en la mateixa línia de 2018, quan Gaten Matarazzo va provocar llargues cues al pavelló de Fira València. El responsable de continguts de Comic Con València, Daniel Tomás, ha destacat que, a més dels autors de Marvel, enguany hi haurà més presència de dones autores. De fet, Ana Oncina és l'autora del cartell d'aquesta segona edició. 

L'autora alacantina Ana Oncina signa el cartell de la segona edició del saló del còmic valencià. / DIARI LA VEU

De moment, la fira ha confirmat la presència de Salva Espín i José Antonio Pérez, que estrenaran Comic mania, un nou espectacle a l'escenari principal, així com l'assistència de Javier Garrón i Carles Esquembre, qui presentarà la seua novetat, La brigada Lincon.

Pel que fa als autors valencians, Comic Con ha confirmat la participació de Sento, Cristina Durà, Miguel Ángel Giner i Paco Roca.

Per altra banda, s'han anunciat dues exposicions, una dedicada a la trajectòria de l'alacantina Ana Oncina i una altra sobre Laura Pérez. A més, també s'està concretant la manera d'ampliar tant l'oferta com el model expositiu del còmic en valencià, encapçalat en la passada edició per Camacuc.

El saló del còmic manté el concurs de Cosplay després de la bona acollida durant la passada edició. / DIARI LA VEU

Enguany, el país convidat serà França, motiu pel qual acudiran al saló valencià autors i editorials gals. La intenció és donar a conéixer entre els visitants els còmics francesos i facilitar el contacte professional entre les empreses editorials i els autors locals. Entre les novetats destaca la creació d'una zona de videojocs on, de moment, ha confirmat que estarà Xbox One amb diferents videdojocs que es podran provar a la fira. S'amplia la zona de restauració i la dedicada als centres formatius perquè puguen mostrar l'oferta educativa al voltant de la creació gràfica; es manté el concurs de Cosplay; el lliurament de fins a 17 premis del saló del còmic, i s'ha tancat un acord amb l'EMT perquè els visitants puguen arribar fins a la porta de l'Heroes Comic Con València de manera gratuïta.

Aquest dimecres s'han posat a la venda les primeres entrades, tot i que les grans estrelles que vindran a València encara no s'han anunciat. Això no obstant, s'ha assegurat que se segueix optant per noms destacats del panorama internacional vinculats al món de les sèries, els còmics i la cultura pop.

next