Diari La Veu del País Valencià
La policia i la Gendarmeria estableixen controls a la Jonquera després de l’atemptat a Estrasburg

La policia espanyola i la Gendarmeria s’han desplegat a la Jonquera (l’Alt Empordà) després de l’atemptat de dimarts a Estrasburg, que ha provocat tres morts i 13 ferits. L’autor del tiroteig, un home de 29 anys amb antecedents per delictes comuns i que havia complert condemna a França i Alemanya, continua fugit. Des de la policia espanyola han confirmat que estan “alerta” i que s’han intensificat els controls, tot i que s’estan fent amb els efectius que habitualment hi ha a la zona. A hores d’ara, s’estan parant vehicles a l’eixida de l’AP-7 a la Jonquera, al Pertús i també en altres punts de l’N-II, a l’altura de Pont de Molins.

Durant el matí d’aquest dimecres s’han fet controls a l’eixida de l’AP-7 a la Jonquera i altres de simultanis entre els dos cossos al Pertús. Els agents aturen vehicles i, en el cas de furgonetes, fan comprovacions a l’interior. També hi ha agents fent controls a l’N-II, a la rotonda d’entrada a Pont de Molins des de la Jonquera.

La policia està buscant el fugitiu, un jove de 29 anys amb antecedents per delictes comuns i que havia complert condemna a França i Alemanya. Els fets van passar a les 19.50 hores al centre d’Estrasburg, on se celebra el tradicional mercat de Nadal. Segons el ministre de l’Interior francès, Christophe Castaner, hi va haver un intercanvi de trets en tres punts de la mateixa zona.

Comparteix

Icona de pantalla completa