Diari La Veu del País Valencià
València serà la porta d’entrada de la 5G a Europa

La ciutat de València es convertirà en juny de 2019 en la capital mundial de la tecnologia 5G amb l’European Conference on Networks and Communications (EuCNC), una trobada que reunirà als principals experts de tot el món en aquesta tecnologia, tant de l’àmbit industrial com a investigador. D’aquesta manera, durant cinc dies, del 17 al 21 de juny, la capital albergarà un dels majors esdeveniments internacionals sobre tecnologia 5G. A més, els dies 17 i 18 de juny, en paral·lel, tindrà lloc el 5G Global Event, un esdeveniment de promoció de la 5G d’abast mundial que enguany organitza per torn Europa, i la seu seleccionada ha estat València.

Durant els dies de celebració del congrés, València es convertirà en ciutat pilot 5G. Diferents punts emblemàtics, com ara la Marina, la Ciutat de les Arts i les Ciències, el centre històric, el Palau de Congressos o el campus de la Universitat Politècnica de València, comptaran amb estacions 5G. “El nostre objectiu és acostar la tecnologia 5G a la ciutadania. Volem que es veja en els carrers de la nostra ciutat en què consisteix aquesta tecnologia i quines prestacions podrà oferir en el nostre dia a dia. Per a això, durem a terme diferents demostracions, entre elles, de vehicles autònoms”, explica el professor Narcís Cardona, de la Universitat Politècnica de València (UPV).

En el 5G Global Event participaran tots els grups mundials de promoció d’aquesta tecnologia. L’esdeveniment torna així a Europa tres anys després i ho fa a València, convertida ara “en un dels principals referents en recerca sobre tecnologia 5G”. Per a celebrar aquesta fita, aquest dimarts ha tingut lloc l’hissat de les banderes de tots dos esdeveniments 5G en el Palau de Congressos de València, que acollirà aquestes trobades, en un acte al qual ha assistit Narcís Cardona juntament amb la primera tinent d’alcalde de València, Sandra Gómez.

“La UPV lidera a escala internacional un important nombre de projectes de recerca en l’àmbit de les xarxes de Comunicacions Mòbils i participa de forma directa en fòrums d’estandardització de noves tecnologies, com és el cas actualment de les xarxes de comunicacions de 5a Generació. La seua labor ha sigut fonamental per a l’elecció de la nostra ciutat com a seu de l’EuNC”, ha destacat Narcís Cardona.

Primer campus a l’aire lliure 5G

Així mateix, en el cas de la UPV, s’obrirà el primer campus a l’aire lliure 5G a Espanya. “En ell comptarem amb una xarxa 5G real funcionant en manera de proves per a poder desenvolupar noves aplicacions i fer proves de noves tecnologies”, destaca Narcís Cardona. Per la seua banda, Sandra Gómez ha celebrat que València “acollirà les primeres demostracions de tecnologia 5G a Europa, amb el Global 5G EuCNC”. “Un esdeveniment –ha recalcat l’edil– que ens posiciona com a capital de la innovació. Aquesta ciutat, les seues persones, mereixen que parlem de futur”.

La tecnologia 5G serà un recurs clau per a la digitalització de noves indústries en l’àmbit de la 5G, portant a la quarta revolució industrial. El seu impacte serà especialment rellevant en sectors com les fàbriques del futur, automoció, salut, energia, mitjans i entreteniment. Com a resultat de les transformacions previstes amb la 5G en la pròxima dècada, aquestes indústries tindran una major capacitat tècnica disponible per a desenvolupar nous productes i serveis, així com per a reduir i optimitzar costos. Especialment important és el sector de l’automòbil, donat l’alt grau d’interés que està despertant el vehicle connectat i les molt bones expectatives de negoci que s’han estimat per a aquest escenari fins i tot per a l’horitzó de 2020, destaquen des de la UPV.

Comparteix

Icona de pantalla completa