Diari La Veu del País Valencià
València vol ser la Capital Mundial del Disseny en 2022

L’Ajuntament de València també s’uneix al suport per a convertir la ciutat en la Capital Mundial del Disseny en l’any 2022. Així ha quedat patent aquest dimarts en la reunió que han mantingut l’alcalde, Joan Ribó, amb Marisa Gallén, presidenta de l’Associació València-Capital del Disseny, i Xavi Calvo, director del projecte. Aquest títol es concedeix cada dos anys per la World Design Organization (WDO) i és atorgat a una urbs per l’ús del disseny com a conductor del desenvolupament econòmic, social i cultural. Ara, València inicia el camí per a obtindre’l.

“Ara iniciem un camí per a arribar a un lloc, treballar el disseny amb l’objectiu que València siga Capital Mundial del Disseny”, ha destacat Ribó, qui ha recordat que la ciutat “té una història molt bona de disseny i és una eina fonamental en moltes indústries, com ara la ceràmica, el moble o les arts plàstiques”. A més, el primer edil ha indicat que es vol treballar amb aquest objectiu de la mateixa forma que es va fer amb la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible que va assumir València en 2017, així “volem fer un treball abans i continuar-lo després”. “Volem que el camí siga si és possible més important que l’arribada, en el qual el disseny vaja prenent en la ciutat un pes cada vegada major”, ha dit Ribó.

“Aquest és un projecte molt il·lusionant en el qual volem transformar València en una ciutat atractiva per al benestar dels ciutadans i atractiva per a atraure inversió, talent i indústria”, ha expressat Marisa Gallén, presidenta de l’Associació València-Capital del Disseny, qui també ha indicat que aquest projecte “pot reforçar molt els sentiments identitaris i l’orgull ciutadà”.

Per al dissenyador Xavi Calvo, d’Estudio Menta i un dels directors del projecte, “l’Ajuntament de València és un cas d’èxit en l’ús del disseny i volem extrapolar això amb tot el caràcter transversal que té el disseny”. A més, el dissenyador ha destacat que “no volem posar la vista només en 2022, sinó en tindre una base i una indústria que ens avale per a mobilitzar la ciutat i demostrar com una ciutat pot millorar gràcies als dissenyadors professionals”.

El projecte ‘València, Capital Mundial del Disseny 2020’ reuneix a dissenyadors, autoritats i empreses destacades del País Valencià, que vol mostrar al comité de la World Design Organization (WDO) que València és, entre altres factors, “fruit de més d’un segle de disseny”. Des de l’organització encarregada del projecte s’exposa que obtindre aquest títol implica “la generació d’una marca de prestigi reconeguda internacionalment, que projecte la imatge de la ciutat a l’exterior” per tal d’atraure visitants i generar valor econòmic.

La presentació de la candidatura serà el pròxim dilluns 17 de desembre, a les 10.30 hores, a la Marina de València i aquesta iniciativa també compta amb l’impuls de la Generalitat, Feria València, la Marina, l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, el Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana i el Col·legi Territorial d’Arquitectes de València. En aquesta presentació es coneixeran els detalls d’una candidatura que es presentarà oficialment davant del WDO abans del mes de març. El comité organitzador de la WDO donarà a conéixer la llista de ciutats nominades en juny de 2019 i en octubre d’eixe mateix any s’anunciarà la ciutat seleccionada.

Comparteix

Icona de pantalla completa