Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans es desmarca a última hora i s’absté en la ponència de la reforma de l’Estatut al Congrés

La reforma de l’Estatut cada vegada està més a prop. Aquest dimarts s’ha celebrat al Congrés el primer tràmit: la ponència de tots els grups parlamentaris. La gran sorpresa ha sigut la inesperada abstenció que Ciutadans ha decidit votar finalment, malgrat que aquest dilluns havia signat a favor de l’acord. “Per a mi ha sigut una patada als drets dels valencians. La unanimitat hauria donat molta força a la reforma”, explica el síndic Fran Ferri a Diari La Veu que ha estat present en la ponència celebrada en la cambra alta espanyola.

La formació taronja ha justificat l’abstenció en la no resolució de l’infrafinançament valencià amb aquesta modificació de la llei essencial dels valencians. “Per a mi han confós inversió en finançament que són dos conceptes que no tenen res a veure”, ha criticat Ferri.

El portaveu socialista, Manolo Mata, que també ha format part de la ponència tampoc ha entés la postura que Ciutadans ha adoptat finalment. “Esperem que rectifiquen i no es queden fora d’un acord unànime que és rellevant per als valencians”, indica Mata a aquest mitjà.

D’altra banda, el ponent del PPCV, Alejandro Font de Mora, ha titllat de “bona notícia per als valencians que comence a veure la llum” el text que es debat aquest dijous en la Comissió Constitucional del Congrés, encara que ha lamentat que Ciutadans “trenque a última hora la unanimitat” de tots els grups.

Des de Ciutadans han al·legat que la proposta “no resol l’infrafinançament històric” del País Valencià “d’una manera efectiva i legal”. “No anem a participar en enganys als valencians, sinó a seguir treballant per a millorar el finançament de la Comunitat”, ha indicat la síndica de la formació taronja Mari Carmen Sánchez.

Aquest dijous se celebrarà el segon tràmit d’aquest procés en la comissió constitucional on també tindrà lloc un debat públic i si la reforma tira endavant, aquesta s’elevarà al ple del Congrés i posteriorment passaria al Senat.

Comparteix

Icona de pantalla completa