Diari La Veu del País Valencià
Els centres tecnològics i les universitats valencianes s’uneixen per a apropar el seu coneixement a les empreses

Els centres tecnològics i les universitats valencianes s’uneixen al voltant del projecte Tech4cv per a facilitar l’accés de les empreses a les tecnologies habilitadores i donar resposta a les necessitats que es puguen tindre al voltant d’aquest tipus d’eines. El projecte Tech4cv és una iniciativa impulsada per l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI) amb l’objectiu de conjuminar les capacitats dels centres de competències en tecnologies habilitadores del País Valencià –Centres Tecnològics i Universitats– per a donar una resposta global i coherent a qualsevol necessitat que una empresa puga plantejar en relació a aquest tipus de tecnologies.

Les tecnologies habilitadores també conegudes com KETs (Key Enabling Technologies) són tecnologies intensives en coneixement que definiran la competitivitat de les empreses a curt i mitjà termini, permetent el desenvolupament de nous béns i serveis i la reestructuració dels processos industrials necessaris per a modernitzar les empreses.

Es tracta d’un ambiciós projecte que compta amb el finançament de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i que pretén aglutinar totes les capacitats que posseeixen aquestos centres de competències, donant-li una major visibilitat al seu potencial perquè el teixit empresarial valencià, des d’una única plataforma, puga conéixer i tindre accés a aquestes capacitats.

A través d’aquesta posada en comú de tot el coneixement generat al territori valencià, per a posteriorment mostrar-lo a les empreses, es fomentarà la generació de sinergies entre els diferents centres de competències, que redundarà en una generació de coneixement orientat a les necessitats empresarials.

Alguns dels exemples de tecnologies habilitadores que ja funcionen al País Valencià són la Intel·ligència Artificial i Computació, Ciberseguretat, Ciber Connectivitat, Tecnologies de Fabricació Avançada, Materials Avançats i Nanotecnologies, Tecnologies de Ciència de la Vida i Micro-/Nano-electrònica i Fotònica.

Entre les iniciatives que es duran a terme en el marc del projecte està la posada en marxa de demostradors i laboratoris d’experimentació, que integren les funcionalitats d’aquestes tecnologies i amb els quals les empreses i centres d’investigació puguen interactuar i col·laborar. Una manera d’acostar les tecnologies habilitadores a la realitat de les empreses.

Un dels centres d’experimentació que ja està en marxa és una infraestructura d’anàlisi de dades que conté les màquines, les tecnologies i els conjunts de dades necessàries perquè empreses i centres d’investigació puguen desenvolupar experiments de Big Data Analytics, Intel·ligència Artificial i HPC abans de llançar-los al mercat.

L’Agència Valenciana de la Innovació, destaca “l’aportació de valor que a través d’aquest projecte es donarà a les empreses i al mercat, sempre des d’un prisma de col·laboració. L’objectiu és posar a la disposició de les empreses del País Valencià tot el coneixement generat per les universitats i centres tecnològics amb el suport de l’administració valenciana”.

Amb l’objectiu de donar visibilitat al projecte, el pròxim 19 de desembre, a València, se celebrarà en el marc de la Ciutat Politècnica de la Innovació, un esdeveniment que permetrà donar a conéixer les principals capacitats disponibles que ofereixen els centres de competències en tecnologies habilitadores i exposar els casos d’èxit a les empreses assistents.

Comparteix

Icona de pantalla completa