Diari La Veu del País Valencià
La PAH prepara grans mobilitzacions a tot l’Estat per a reivindicar el dret transversal a la vivenda

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha criticat que PP i Ciutadans estiguen “bloquejant” el tràmit de la Llei d’Habitatge presentat per la Plataforma i ha reclamat una “gran mobilització” davant la “falta de voluntat política” per a resoldre la “situació d’emergència habitacional” que es viu a l’estat espanyol. Així ho ha assegurat a EFE Paco Morote, portaveu de la PAH.

La plataforma celebra aquest cap de setmana a València la seua 24a Assemblea Estatal, amb representants de totes les autonomies per a impulsar la lluita pel dret a l’habitatge. “Espanya –ha dit Morote– viu una situació d’emergència habitacional”, acreditada pels més de 33.000 desnonaments produïts en el primer semestre d’enguany i que portarà a tancar 2018 amb una xifra “similar a la dels pitjors anys”. També ha alertat d’una “bombolla dels preus de lloguer, que està portant a expulsar molta gent dels habitatges perquè no hi ha rendes suficients per als nous lloguers” i ha ressaltat que els preus de compra d’habitatge “estan cada vegada més propers als que es donaven en l’època de la bombolla immobiliària”.

“Veiem que no es fa res”, ha criticat Morote. “La situació és molt lamentable”, en paraules del portaveu de la PAH, que ha recordat que la plataforma va portar al Congrés la Llei d’Habitatge, que va ser presa en consideració el passat 18 de setembre. No obstant això, ha afegit, “estem assistint a un bloqueig fraudulent de la llei per part del PP i de Ciutadans, que setmana rere setmana porten demanant pròrrogues com si no els importara la situació d’emergència habitacional”. “El PP i Ciutadans impedeixen que la llei es comence a tramitar”, ha denunciat i ha criticat la “falta de voluntat política” per a resoldre el problema. Segons Morote, “mentre el govern [espanyol] té una capacitat d’acció que no està posant en pràctica, el PP i Ciutadans estan bloquejant i se segueixen produint les morts i els desnonaments”.

Per això, durant l’assemblea han acordat que es plantejarà a altres col·lectius socials dur a terme una “gran mobilització pel dret a l’habitatge”. Sobre l’article 47 de la Constitució, que garanteix el dret a l’habitatge, Morote ha assegurat que “si no estiguera, ningú no el trobaria a faltar”, perquè no es garanteix aquest dret ni tampoc s’obliguen les administracions públiques al fet que combaten l’especulació.

Comparteix

Icona de pantalla completa