Diari La Veu del País Valencià
Una administració de loteria d’Alaquàs regala 50 dècims de la Grossa de Nadal

L’administració valenciana Loteria Castillo torna per cinqué any consecutiu amb ‘El joc del Castillo’ i els seus personatges. Aquestos han augmentat fins a 20 i un d’ells amagarà 50 dècims gratis, perquè els veïns d’Alaquàs (l’Horta Oest) es convertisquen en els afortunats guanyadors de la loteria de Nadal una setmana abans del sorteig. El joc, que porta per lema ‘Enguany toca l’11.100 i cal celebrar-ho com toca’, inclou novetats, com ara l’entrada en joc de nous habitants del Castell d’Alaquàs per a donar més oportunitats al major nombre de persones. Així, al marqués Giovanni Manfredi i a la seua saga familiar s’uneixen enguany el drac Dante; el presoner Bárcenal; el fantasma del Castell, i Eudora, la bruixa bona, segons ha indicat l’administració en un comunicat.

La dinàmica consisteix que, del 10 al 12 de desembre, l’administració repartirà 1.000 fullets en finestreta amb els diferents personatges, i el dia 13, de 10.00 a 11.00 hores, els participants hauran d’acudir a Loteria Castillo perquè l’atzar decidisca quin d’ells és l’agraciat amb un dècim per al sorteig de Nadal. Així mateix, per a rebre el dècim hi ha una sola condició: que els afortunats, el personatge dels quals siga el guanyador, hauran de celebrar-ho en gran, com si els haguera tocat la Grossa.

Així mateix, hi haurà una posada en escena amb música en directe amb un DJ, xurros amb xocolata, traques i botelles de cava gegants perquè els veïns d’Alaquàs siguen els primers de l’estat espanyol a gaudir de la màgia i il·lusió que suposa guanyar un primer premi. Una altra novetat és que el dècim triat, l’11.100, vol commemorar el centenari del Castell d’Alaquàs (1908-2018), un Monument Històric Artístic Nacional que dóna nom a aquesta administració.

Més de 200 dècims regalats

“La nostra major il·lusió seria escoltar el 22 de desembre que la Grossa ha tocat íntegrament a Alaquàs. I quina millor forma que posar a la disposició dels veïns aquest nombre tan significatiu íntegrament per a aconseguir repartir un premi com un Castell?”, ha ressaltat el responsable de Màrqueting de Loteria Castillo, Marcos Bernabéu. Bernabéu, que als seus 30 anys és el loter més jove de l’Estat, va idear el Joc del Castell en 2014 per a convertir en tradició la cerca de dècims de Nadal a Alaquàs, i, des d’aleshores, ja s’han regalat més de 200 dècims entre aquells veïns que han posat a prova la seua audàcia i rapidesa per a trobar-los.

Aquest joc ha generat gran expectació i llargues cues de persones que han acudit a cercar la sort. La història del seu origen es remunta a la fi del segle XVIII en el majestuós poble d’Alaquàs, i els seus protagonistes són el marqués Giovanni Manfredi i els seus bessons Giuseppe i Paulino, entre els quals havia de repartir l’herència i el seu títol nobiliari. Per a açò, el marqués la va dividir en 50 parts que va amagar per tot el poble. Aquesta tradició la reprén, segles després, Loteria Castillo per a posar en joc 20 milions d’euros i repartir sort entre els seus veïns.

Amb 36 anys de trajectòria, Loteria Castillo és una de les administracions amb major volum de vendes de loteria de l’estat espanyol i el número u en premis atorgats per Internet. Així mateix, és de les que més sort ha repartit en les diferents modalitats de jocs, amb més de 360 premis majors. La fortuna fa que Loteria Castillo escale llocs per a situar-se entre les ‘top’ en premis atorgats. Així, i sent la més jove de les administracions, ha repartit deu primers premis en els últims set anys. Entre ells, la Grossa en 2012; un cinqué en 2011 i 2013; el tercer premi en 2015; un cinqué i segon en 2016; i un segon i tres cinquens en 2017.

Comparteix

Icona de pantalla completa