Diari La Veu del País Valencià
La policia deté una persona a València i una a Castelló que distribuïen diners falsos adquirits en Internet

La Policia Nacional, en una operació simultània en tot Europa amb la participació d’Europol, ha detingut en diverses demarcacions díhuit persones que distribuïen diners falsos per tot l’Estat, adquirits a través de bitcoins en ‘la part fosca d’Internet’ (darknet). Segons destaca la Direcció General de la Policia en un comunicat, els agents han confiscat fins a 15.000 euros falsos en bitllets de 20 i 50.

Dos dels detinguts són de València i de Castelló de la Plana. Els altres 16 arrestos s’han dut a terme a Madrid (una persona), Palència (una), las Palmas de Gran Canaria (una), Tenerife (una), Barcelona (dues), Valladolid (dues), Sevilla (dues), Granada (una), Màlaga (dues), Ciudad Real (dues) i les Balears (una). En la seua majoria, els detinguts són persones joves amb coneixements en Internet i sense antecedents que s’emparaven en el presumpte anonimat que els proporcionava la denominada ‘part fosca d’Internet’ mitjançant diferents sobrenoms.

El seu modus operandi consistia a comprar diners falsos en mercats clandestins d’Internet efectuant el pagament mitjançant criptomonedes, especialment bitcoins. Després, rebien aquestos bitllets falsos a l’estat espanyol ocults en objectes com ara revistes, DVD o sabates.

A finals de juny, els agents van començar les seues perquisicions després de rebre diverses informacions relacionades amb la distribució de diners falsos a l’Estat. L’alerta provenia de dues operacions: una duta a terme per les autoritats austríaques després de desmantellar una impremta clandestina des d’on es venien diners falsos per Internet a països de tot el món i una altra realitzada per l’FBI juntament amb l’Europol contra la darknet, on es van desmantellar dos importants mercats clandestins que efectuaven transaccions il·lícites d’armes, drogues i diners falsos.

Comparteix

Icona de pantalla completa