Puig: "A Xixona va nàixer el concepte del Nadal valencià"

El president de la Generalitat destaca que el torró de la localitat de l'Alacantí és "el millor del món"
/ València
6 desembre 2018 01:00h
La Fira de Nadal de Xixona dedicada al torró celebra aquest 2018 la desena edició.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat aquest dijous la Fira de Nadal de Xixona (l'Alacanti), l'any en què compleix el seu desé aniversari, i l'ha qualificat com a símbol que representa "els valors que ens uneixen i ens representen com a valencians i valencianes".

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha manifestat la importància del poble de Xixona en la tradició nadalenca valenciana. "Ací va nàixer el concepte del Nadal valencià perquè el torró és l'ànima d'aquesta festivitat", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha recalcat que, en aquestes dates d'unió i convivència, esdeveniments com aquest es converteixen en un "espai de retrobaments i il·lusions" que, a més de reivindicar el torró, ajuda al fet que en el món "tinguem un major reconeixement". "La Fira de Nadal de Xixona no és només un espai de comerç, és un espai de retrobament i d'il·lusió; el seu éxit és fruit de la unió entre tot el poble. El Nadal és un moment de convivència. Cal buscar el que ens uneix per damunt de les fronteres, això fa avançar un país", ha dit Puig.

Finalment, el cap del Consell ha destacat que el torró que es fa a la localitat de l'Alacantí és el "millor del món" i ha mostrat el seu agraïment a tots els que han fet possible aquesta fira i als comerciants pel seu esforç i treball: "No cal perdre mai la perspectiva d'humanitat que hi ha darrere del torró, dels treballadors i treballadores i les empreses que són marca Comunitat Valenciana".

A la visita també han assistit el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo.

next