Diari La Veu del País Valencià
El jutge envia a presó provisional el detingut a Sagunt que planejava viatjar a Síria per a fer la gihad

El jutge de l’Audiència Nacional Diego d’Egea ha ordenat aquest dimecres presó provisional per un presumpte delicte de terrorisme per a l’home detingut per suposadament planejar un viatge a Síria per a fer la gihad, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

El sospitós, de 46 anys i nacionalitat marroquina, va ser arrestat dilluns passat a Sagunt (el Camp de Morvedre) i, després de dos dies detingut, ha comparegut al llarg d’aquest matí de dimecres davant el magistrat de reforç del Jutjat Central d’Instrucció número 6.

Segons el Ministeri de l’Interior, l’investigat s’havia convertit presumptament en un “àvid consumidor” de propaganda gihadista en línia i publicava també, a través dels seus perfils en xarxes socials, “nombrós material multimèdia de tall radical” amb l’objectiu de “donar visibilitat i adoctrinar el major nombre de persones”. L’arrestat, que va mantindre contacte amb un integrant de l’organització terrorista Front Jabhat Al Nusra (actualment Jabhat Fateh as-Sham), a la qual havia expressat la seua “ferma voluntat” de viatjar a Síria “per a lluitar”, suposadament es dedicava en el seu dia a dia al tràfic de substàncies estupefaents i emprava aquestos ingressos per a finançar les seues activitats terroristes.

Segons els investigadors, el detingut havia patit un procés “molt acusat” de radicalització en els últims temps, la qual cosa el va portar a transformar “molts dels seus hàbits i costums de la seua vida diària per a complir amb els preceptes més rigoristes del salafisme radical”. En la seua activitat digital, l’arrestat s’havia convertit en un “gran consumidor de material multimèdia gihadista, en el qual s’enaltien accions violentes comeses en zones de conflicte”, segons la Policia. Així mateix, es creu que aquesta persona va poder dur a terme “una gran labor de radicalització, tant activa com passiva, així com el possible reclutament d’altres individus”.

El detingut elogiava constantment la gihad violenta i es va convertir en seguidor de perfils d’organitzacions i individus terroristes. El viatge a Síria va ser l'”últim pas” definitiu perquè li va permetre posar-se en contacte amb un integrant de l’organització terrorista Front Jabhat Al Nusra, al qual va manifestar la seua “ferma voluntat” de viatjar per a lluitar i fer la gihad. Aquest fet, sumat als seus contactes amb membres d’organitzacions terroristes, “suposava un potencial perill per a la seguretat nacional”.

Comparteix

Icona de pantalla completa