Diari La Veu del País Valencià
L’AVL inaugura hui a Vinaròs la VIII Jornada d’Onomàstica
RedactaVeu / València

El president de l’AVL destacarà en la seua presentació l’important material onomàstic que atresora aquesta part del territori del nord del País Valencià, amb més de 25.500 topònims recopilats, una documentació que serà objecte d’estudi i debat en aquesta jornada.

El programa contempla una conferència dedicada a la toponímia de les partides de Vinaròs, a càrrec de Margarida Gil i Rosa Moros, i una altra sobre la regulació i normalització toponímica de l’ajuntament de Vinaròs, impartida per Maria Josep Arayo. També hi participaran especialistes com Ramon Sistac, Xaverio Ballester, Javier Giralt i Lluís Gimeno, entre altres estudiosos i professors universitaris.

En la jornada s’exposaran els projectes de recerca i divulgació de l’onomàstica valenciana de l’AVL, com la segona edició del Corpus toponímic valencià, que aportarà al primer Corpus més de 60.000 topònims; un nomenclàtor de la toponímia major i menor; el Diccionari motivacional i etimològic; el Corpus antroponímic valencià; la segona edició del Vocabulari de noms de persona, i altres projectes com el manteniment de les dades toponímiques de l’Institut Cartogràfic Valencià, l‘aplicació Terrasit i el control de la normalització de la toponímia valenciana en el Nomenclàtor geogràfic bàsic de l’Estat, amb més de 50.000 topònims.

A més, s’han elaborat més de 30 quaderns de la col·lecció Toponímia dels Pobles Valencians de les comarques del nord. En concret, la institució normativa ha editat 17 fullets del Baix Maestrat, 12 de l’Alt Maestrat i 10 dels Ports. En la trobada de Vinaròs es presentaran els corresponents a la Jana i Cervera del Maestrat.

La Jornada d’Onomàstica comptarà en l’acte inaugural amb la presència de l’alcalde de Vinaròs, Juan Bautista Juan, i del regidor de Cultura, Lluís Gandia. L’ajuntament col·labora en aquesta iniciativa amb altres entitats culturals, com el Centre d’Estudis del Maestrat, l’Associació Cultural Amics de Vinaròs, Vinalab i Cefire Vinaròs.

Comparteix

Icona de pantalla completa