Diari La Veu del País Valencià
Ja es pot sol·licitar el pagament fraccionat de l’IBI de València amb una bonificació del 2%

L’Ajuntament de València permet, a partir d’aquest dimecres, aplicar la bonificació del 2% en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) als pagaments fraccionats amb domiciliació bancària.

A més, el consistori remetrà les setmanes vinents informació postal adreçada a les persones titulars de béns immobles de naturalesa urbana respecte al pagament a terminis del rebut de l’IBI-Urbana en període voluntari. Tal com es recorda en la comunicació, les persones contribuents poden optar per la nova modalitat de pagament de l’IBI en tres terminis: en març, en juny i en setembre.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que “l’ampliació d’aquesta bonificació als contribuents és una més de les mesures iniciades per l’Ajuntament, que aposta per l’equitat i la progressivitat perquè la contribució de la ciutadania faça possible millorar la qualitat dels serveis a la ciutadania”.

El primer edil ha valorat “la gestió econòmica eficaç i eficient que està duent a terme l’Ajuntament en aquestos anys del govern de la Nau, lluny del malbaratament d’èpoques ja passades”. Així, ha destacat l’eixida del pla d’ajust tres anys abans del previst, de manera que es recupera “l’autonomia municipal”. Ribó ha dit que és conseqüència “de la reducció del deute a la meitat respecte la quota màxima a la qual es va arribar amb els gestors anteriors i de les bones dades de pagament a proveïdors, cosa que també permet dinamitzar l’economia de la ciutat”.

Per la seua banda, el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha destacat que, d’aquesta manera, “des de l’Ajuntament estem oferint al contribuent la possibilitat de tindre una bonificació del 2% i, a més, de poder pagar l’IBI en tres terminis”. “Per al govern municipal és molt important oferir les majors facilitats possibles a la ciutadania que complisca amb les seues obligacions tributàries i per açò hem establit un ampli ventall d’opcions”.

Aquesta nova modalitat de pagament pot ser sol·licitada fins a 15 dies naturals abans que s’inicie el període voluntari de pagament –en 2019, fins al dia 13 de febrer– per totes aquelles persones que tinguen domiciliats els seus rebuts. Els tres terminis de venciment del pagament seran els dies 31 de març, 20 de juny i 20 de setembre –o primer dia hàbil següent, si són inhàbils–. La bonificació, del 2%, s’aplicarà en l’últim termini sempre que tots s’hagen fet efectius per domiciliació.

En cas d’impagament del primer termini, si el deute no queda satisfet dins del període voluntari de pagament, o en cas d’impagament de qualsevol dels restants terminis, es produirà la pèrdua del dret de la bonificació i l’inici del període executiu de pagament del rebut.

S’han establit diferents vies per a poder sol·licitar aquesta modalitat de pagament: per Internet i en les Juntes de Districte; presencialment en les oficines del Servei de Gestió Tributària lntegral; per telèfon i correu electrònic, i a través de la Seu Electrònica.

Comparteix

Icona de pantalla completa