Diari La Veu del País Valencià
Ribó afirma que la Constitució Espanyola no és un text sagrat i que és modificable

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha subratllat aquest dimarts que, malgrat la importància històrica de la Constitució Espanyola, no es tracta al seu judici d'”un text sagrat” i ha considerat que és modificable encara que per a això es necessita “un consens bàsic molt ampli”. A més, Ribó ha destacat el “gran pas endavant” que va suposar la Carta Magna i ha defensat la seua importància quan es compleixen 40 anys de la seua aprovació.

Així s’ha expressat l’alcalde abans de participar en l’hemicicle de l’Ajuntament en la lectura col·lectiva de la Constitució juntament amb 150 xiquets i xiquetes dels col·legis municipals Fernando Giner de los Ríos, Benimaclet i Professor Santiago Grisolía. El també dirigent de Compromís s’ha referit a la decisió dels seus companys de coalició de no participar aquest dijous en el Congrés en els actes de celebració dels 40 anys de la Constitució perquè consideren, segons han argumentat, que és “un text erm i obsolet”.

“Segurament si aquestes persones hagueren vist la duresa de la dictadura franquista i el pas que va suposar l’arribada de la Constitució, no opinarien exactament el mateix”, ha considerat Ribó, qui ha dit que comprén que hi haja “persones joves que tinguen una posició diferent” a la seua.

Després d’assegurar que en Compromís no tenen “cap directriu en aquest sentit”, ha indicat: “Des de la visió dels que vam treballar perquè vinguera la democràcia i perquè s’aprovara la Constitució”, aquest va ser “un gran pas endavant”. L’alcalde de València ha recordat que va participar en les campanyes de difusió de la Constitució i ha assegurat que els qui com ell van treballar per l’arribada de les llibertats a l’estat espanyol saben que la Carta Magna “va ser un pas fonamental, un acord entre molts actors en principi molt discordants entre ells i els seus fruits són evidents”.

Comparteix

Icona de pantalla completa