Diari La Veu del País Valencià
El jutge del cas Alqueria autoritza la Policia a intervindre més documentació de la Diputació de València

El jutge instructor del cas Alqueria ha autoritzat a la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia a demanar nova documentació en la Diputació de València i l’Ajuntament d’Ontinyent amb l’objectiu de completar la documentació intervinguda en l’operació contra la corrupció relacionada amb contractes d’alta direcció de Divalterra, empresa extinta dependent de la corporació. L’operació, que va suposar la detenció de l’aleshores president de la Diputació Jorge Rodríguez el passat mes de juny, va donar origen a una causa judicial que està sota secret de sumari i que investiga contractes d’alta direcció.

L’operació policial es va saldar amb la detenció de l’aleshores president de la Diputació –que va dimitir hores després– i encara alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, dos dels seus assessors a la institució provincial i tres alts càrrecs de Divalterra, empresa de capital públic dependent de la Diputació.

Els agents de la UDEF s’han desplaçat aquest matí a les seus de la Diputació, de l’Ajuntament d’Ontinyent i de Divalterra per a la pràctica d’aquesta diligència, segons la informació facilitada pel Tribunal Superior de Justícia valencià, que en tot cas remarca que no es tracta d’escorcolls. Els agents només han sol·licitat les claus dels correus electrònics que ja va canviar la UDEF en juny quan es va desenvolupar l’operació. Així ho han explicat a EFE fonts de la representació jurídica dels investigats –entre els quals es troba l’expresident de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez–, que han recalcat la “indignació” dels seus representats per una petició que consideren “surrealista”.

La causa, que roman secreta, es va iniciar en 2018 després de la denúncia de Fiscalia Anticorrupció de València i està oberta per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics. El jutjat investiga presumptes irregularitats en la contractació de personal d’alta direcció en Divalterra, antiga Imelsa, en 2015.

En el marc de l’anomenada Operació Alqueria, el 27 de juny els agents de la UDEF van practicar escorcolls en la Diputació de València, en les dues seus de què disposa l’Ajuntament d’Ontinyent, i en la seu social de Divalterra (antiga Imelsa). El magistrat instructor va autoritzar també l’entrada i escorcoll en quatre habitatges particulars: la de l’aleshores president de la Diputació i les d’altres tres investigats.

A més del president de la Diputació, en juny van ser arrestats un assessor, el cap de gabinet, el secretari-lletrat assessor del Consell d’Administració de Divalterra i els dos directors gerents d’aquesta empresa pública. Després de la seua compareixença davant el jutge, van quedar en llibertat, encara que mantenen la condició d’investigats.

“Açò és una bona notícia”

El síndic del PSPV a les Corts, Manolo Mata, ha titllat de “bona notícia” que la policia continue recavant informació respecte a aquest cas perquè l’alçament del secret de sumari “arribe al més prompte possible”. “A mi m’agradaria que el secret de sumari es coneguera ja. Possiblement, les diligències que s’han dut a terme aquest matí són positives per a Rodríguez”, ha indicat el portaveu socialista.

Comparteix

Icona de pantalla completa