Anticorrupció demana imputar Camps pels contractes amb les empreses de Gürtel

A banda de l'expresident, es reclama al jutge la imputació de Francisco Correa, d'Álvaro Pérez 'el Bigotes', de Ricardo Costa i de Daura Ibars
4 desembre 2018 01:00h
La jutgessa rebutja citar a Baltasar Garzón com a testimoni i Francisco Camps presenta un recurs.

La Fiscalia Anticorrupció ha presentat aquest dimarts un escrit davant del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata en el qual sol·licita la imputació de l'expresident valencià Francisco Camps per presumptes delictes de prevaricació i frau en els contractes de la Generalitat amb empreses de la trama Gürtel.

Segons han informat a Europa Press fonts jurídiques, a més de Camps el Ministeri Públic ha demanat la citació en qualitat d'investigades de quasi una desena de persones que haurien tingut diferents responsabilitats en l'adjudicació dels esmentats contractes.

Així, a banda de l'expresident, es reclama al jutge la imputació del líder de la trama corrupta, Francisco Correa; el responsable de les empreses de la Gürtel al País Valencià, Álvaro Pérez, 'el Bigotes'; l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa, i l'exdirectora general de Promoció Institucional de la Generalitat Daura Ibars.

L'escrit presentat aquest dimarts per Anticorrupció és la primera diligència que se sol·licita en el marc de la peça 5 del cas Gürtel, reoberta recentment per ordre de la Sala penal de l'Audiència Nacional i de la qual s'ha tornat a fer càrrec el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5.

Buscar les "primeres autoritats"

Segons la interlocutòria de la Sala en la qual s'exposaven les raons per a reobrir aquesta peça, l'objectiu és investigar les eventuals indicacions que podria haver rebut Ibars per a l'adjudicació de determinats contractes al Grup Correa. I és que aquestes indicacions podrien haver procedit de "primeres autoritats" de la Generalitat, tal com es va afirmar en el judici pel finançament irregular del PP valencià.

En aquest judici, Ricardo Costa va revelar de forma inesperada que va ser Camps qui va decidir contractar l'empresa de Correa, Orange Market, per a organitzar els actes de campanya de les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008. El líder de Gürtel va dir en aquell mateix judici que els contractes van ser ordenats per alts càrrecs del PP valencià, mentre que 'el Bigotes' també va esmentar el nom de Camps.

Daura Ibars, per part seua, va declarar en qualitat de testimoni i va assegurar que mai no es va reunir "amb cap persona d'Orange Market per a tractar assumptes relacionats amb campanyes electorals ni amb ningú del PP ni del govern valencià per a parlar de pressupostos".

Malgrat això, la Sala va ordenar reobrir la peça 5, en la qual en el seu moment ja va estar investigada Ibars per la contractació directa de la societat Orange Market en 2005 per a l'elaboració de la Guia de la Comunicació de la Generalitat i un USB que s'anava a utilitzar com a regal institucional. Així, la Fiscalia demana ara de nou la imputació de l'exdirectora general, tal com han indicat a Europa Press les fonts consultades.

next