Diari La Veu del País Valencià
Puig tranquil·litza els britànics: No han de témer cap tipus de desatenció en serveis públics com la sanitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha garantit a l’ambaixador de Regne Unit a l’estat espanyol, Simon Manley, que els seus ciutadans no han de témer “cap tipus de desatenció”, sobretot en allò relatiu als serveis públics fonamentals.

Puig ha instat els britànics residents al País Valencià a “no témer cap tipus de desatenció”, sobretot en serveis com la sanitat, i ha indicat que des del Consell se senten “concernits” pel futur dels britànics després de l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea.

“Sempre vam dir que sentíem aquesta decisió però que al mateix temps sabíem que havíem de compartir un futur comú, d’alguna manera”, ha subratllat el cap del Consell, que ha afegit que el País Valencià té “un afecte especial” amb el Regne Unit. Així s’ha pronunciat aquest dilluns Puig després de rebre Manley en audiència, en una reunió a què també han acudit el delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig; la cònsol a Madrid, Sarah-Jane Morris, i el cònsol honorari a València, Martin Hayes.

L’ambaixador s’ha referit als 90.000 britànics que han escollit el País Valencià com a lloc de residència, mentre que Puig ha destacat que “un terç dels britànics que viuen a Espanya ho fa a la Comunitat”.

Puig també ha manifestat la seua esperança que el parlament britànic done el vistiplau al marc de decisió aprovat amb la Unió Europea. “Ens pareix que és un bon acord, que permetrà en els pròxims dos anys, o amb una pròrroga fins a 2023, que finalment hi haja un acord de lliure comerç que creiem que serà molt positiu”, ha considerat el president. Així mateix, ha apuntat que l’economia valenciana ha patit “de manera bastant important” amb la decisió del Brèxit però que en alguns sectors la vitalitat de la relació comercial continua “amb absolut vigor”, com pot ser l’hortofrutícola, el del calçat o el ceràmic. Finalment, Puig ha descrit com a “fonamentals” les relacions comercials amb el país britànic.

Comparteix

Icona de pantalla completa