Diari La Veu del País Valencià
L’editorial dels diccionaris Vox, preocupada per la possible identificació amb el partit d’Abascal

Els editors dels diccionaris Vox, amb més de mig segle de trajectòria, han admés aquest dilluns que els “toca els nassos” que existisca un partit amb el mateix nom i que preferirien que la seua marca no s’associara a la política. “Nosaltres no ens presentem a les eleccions, ens dediquem a fer diccionaris, a la cultura i a la investigació”, recull aquest dilluns Europa Press de fonts de l’empresa.

L’editorial Vox, amb seu a Barcelona i integrada en el Grupo Anaya, està especialitzada des de fa dècades en la creació de diccionaris monolingües i bilingües, entre ells de llatí, la llengua en la qual el seu nom significa veu. La mateixa paraula que va utilitzar per a denominar-se el partit de Santiago Abascal, que aquest diumenge va irrompre amb força en les eleccions andaluses obtenint dotze escons i convertint-se en clau de govern.

Segons expliquen des de diccionaris Vox, els seus serveis jurídics van estudiar la possibilitat de litigar per la marca després de la creació de la formació política en 2013 però finalment van descartar aquesta opció. “Nosaltres tenim registrada la marca per a editar llibres i preferiríem que no existira un partit amb aquest nom”, afegeixen reconeixent que no els interessa polemitzar amb una formació política.

La història de la marca, l’origen de la qual es remunta a la dècada dels 40 del segle passat, està plena de fites, com ara el Diccionario General Ilustrado de la Lengua Española (1945), el major en nombre de definicions fins al moment. “Darrere de cada diccionari Vox hi ha un sòlid treball de recerca bàsica en lexicografia, amb el suport de les col·laboracions de diverses universitats i amb l’assessorament i la direcció de lexicògrafs de prestigi”, exposa en el seu web.

Comparteix

Icona de pantalla completa