Els exconsellers Quim Forn i Josep Rull se sumen a la vaga de fam

Els exresponsables catalans d'Interior i de Territori segueixen els passos de Jordi Turull i de Jordi Sànchez
/ València
3 desembre 2018 01:00h
Rull i Forn reiteren la voluntat de defensar la seua innocència i l\'exercici dels seus drets "amb les plenes garanties" que se\'ls "neguen".

Joaquim Forn i Josep Rull se sumen a la vaga de fam encetada aquest dissabte per Jordi Turull i Jordi Sànchez a la presó de Lledoners. "Ho fem per sumar-nos a la denúncia del bloqueig de l'accés als tribunals internacionals i en particular a la justícia europea que el Tribunal Constitucional ens imposa amb el seu comportament injust i arbitrari", assenyalen en un comunicat. La vaga començarà la mitjanit d'aquest dimarts.

En el comunicat d'aquest dilluns a la vesprada, els exresponsables catalans d'Interior i de Territori argumenten que aquesta és l'"única alternativa" que tenen a la presó per a fer "més visible" la "discriminació" dels seus drets, segons recull l'ACN. La vaga de fam que inicien és una "mesura extrema de protesta" –tal com diuen al comunicat– després d'haver reflexionat, d'entendre què suposa i assumir-ne els riscos i les conseqüències. "La injustícia que patim, la lesió dels nostres drets fonamentals i l’arbitrarietat judicial amb què som tractats ens legitimen per a prendre aquesta decisió malgrat ser sabedors de l'impacte que pot tenir sobre els nostres organismes", afegeixen al text, que comparteix "plenament" els arguments jurídics que ja van detallar Sànchez i Turull en el seu comunicat del cap de setmana passat.

Rull i Forn reiteren la voluntat de defensar la seua innocència i l'exercici dels seus drets "amb les plenes garanties" que se'ls "neguen" i que poden comportar "perjudicis i danys irreparables" als seus drets fonamentals i als dels altres presos. També insisteixen que la voluntat d'iniciar la vaga de fam naix de "la serenor i coherència" que "sempre" han acompanyat les seues decisions. "És una decisió meditada, fruit de moltes hores d'introspecció i reflexió que ens ha portat a concloure que no tenim una altra opció que utilitzar aquesta forma extrema de pacífica protesta en la defensa dels nostres drets fonamentals", subratllen. Així mateix, Rull i Forn apunten: "No renunciarem mai a un judici just". "Aquest és l'objectiu de la nostra vaga de fam", sentencien els dos exconsellers catalans.

En dos missatges a Twitter que han fet arribar des de Lledoners, Forn i Rull –en un text idèntic– asseguren, sobre la vaga de fam: "Quan et fan complir una condemna abans de jutjar-te, et queden pocs mitjans per clamar contra tan gran injustícia. Aquest n'és un". 

Pel que fa a la web VagadeFam.cat, ja ha rebut més de 192.100 adhesions a la denúncia del bloqueig del Constitucional.

next