Diari La Veu del País Valencià
Santa Pola vol distingir la tripulació del pesquer Nuestra Madre Loreto

L’Alcaldia de l’Ajuntament de Santa Pola (el Baix Vinalopó) ha signat un decret en què disposa concedir la insígnia de plata d’aquesta vila als mariners del pesquer Nuestra Madre Loreto, que va rescatar dotze migrants a vora huitanta milles de la costa de Líbia per aquest “acte humanitari”.

El decret, que haurà de ser ratificat pel ple del consistori, disposa també distingir aquesta embarcació fent-li lliurament d’un pergamí en reconeixement de “la labor humanitària realitzada”.

A més, els tretze integrants de la tripulació de Nuestra Madre Loreto seran “rebuts quan tornen al port de Santa Pola amb un homenatge impulsat” pel consistori. El seu retorn està previst per al 21 o el 22 de desembre, una vegada haja conclòs la campanya de captura de gambetes.

El decret d’Alcaldia també proposa sol·licitar al govern i a l’executiu estatal que atorguen l’Alta Distinció de la Generalitat i la Medalla al Mèrit en el Treball, respectivament, a la tripulació de Nuestra Madre Loreto pel rescat “solidari i humanitari”.

El document recorda que els mariners van viure durant deu dies “una situació molt difícil” després de rescatar els migrants, que aquest diumenge es va resoldre després de ser lliurats onze d’ells a una nau de la Guàrdia Costanera de Malta per al seu desembarcament; una altra persona ja va ser evacuada divendres en un helicòpter a la mateixa illa a causa del seu estat de salut.

“Aquest acte humanitari, en el qual la tripulació ha demostrat la seua solidaritat per sobre dels propis interessos, ha omplit d’orgull tota la ciutadania”, recull el document. Per això, el consistori vol “reconéixer la labor humanitària i solidària de tots i cadascun” dels tretze mariners de l’embarcació Nuestra Madre Loreto, fent “especial menció en la figura” del seu patró, Pascual Durá.

El pesquer, amb base a Santa Pola, ja ha tornat a la normalitat i ha représ la seua activitat pesquera.

Comparteix

Icona de pantalla completa