Diari La Veu del País Valencià
Oltra fa una crida a tots els artistes perquè continuen actuant malgrat les amenaces de l’extrema dreta

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha fet una crida aquest divendres perquè els artistes i les sales continuen celebrant els seus espectacles encara que alguns grups d’extrema dreta hagen pres la llibertat de boicotejar determinades actuacions. “La senya més important d’aquestos grups és que són enemics de la cultura i sobretot si aquesta s’expressa a través de l’humor”, ha denunciat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en referència a la cancel·lació de l’actuació de Mongolia prevista per a aquest cap de setmana en la Rambleta.

Carregant el vídeo…

La també consellera d’Igualtat ha volgut incidir en un aspecte que ja va reclamar quan també l’actuació de l’humorista Dani Mateo es va cancel·lar al teatre Olympia de València pels mateixos motius: “L’agenda cultural no pot estar marcada pel feixisme. Els poders públics estan per a garantir els drets fonamentals i la seguretat”.

Aquest panorama “preocupa”, i molt, Oltra perquè, al seu parer, “la por s’està imposant a la democràcia”. La número dos del govern valencià sap del que parla, atés que ella també va patir amenaces per part d’España 2000 a la porta del seu domicili. “Quan un espectacle es cancel·la perquè un grup d’extrema dreta fa amenaces s’està vulnerant la Constitució”.

“S’ha de denunciar”

Preguntada sobre si aquestos tipus d’actuacions s’haurien de portar als tribunals, Oltra no ha dubtat ni un segon: “S’ha de denunciar perquè, a més, aquestes amenaces són notàries. De fet, es podria fins i tot actuar per ofici”. Tanmateix, la vicepresidenta ha matisat que no correspon al Consell intervindre en les sales privades que han rebut amenaces sinó a l’administració de l’Estat General.

Comparteix

Icona de pantalla completa