Diari La Veu del País Valencià
La UV decideix denunciar el professor d’Educació Social acusat d’assetjament verbal

La Universitat de València ha constituït una assessoria confidencial, integrada per cinc experts en igualtat, per a investigar el professor de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació denunciat públicament per alumnes que van ser assetjades verbalment en les aules.

La rectora de la UV, Mavi Mestre, després d’inaugurar una jornada sobre intervenció en violència de gènere, ha explicat que la creació d’aquesta comissió, en aplicació del protocol de la Universitat, sorgeix després de la denúncia presentada per la vicerectora d’Igualtat, Elena Martínez, autoritzada i ratificada per les alumnes que van fer públic el cas.

El protocol contra l’assetjament de la Universitat, que ja s’ha activat en altres ocasions, estableix que per a obrir un procediment ha d’haver-hi una denúncia de l’afectada, del seu representant legal o de qualsevol membre de la comunitat universitària sempre que compte amb l’autorització de l’afectada.

Mestre ha aclarit que l’equip rectoral ha esperat fins a aquest divendres al fet que les alumnes decidiren presentar elles mateixes la denúncia i com que no han volgut fer-ho, la qual cosa “cal respectar perquè així se senten més còmodes”, ha sigut la vicerectora d’Igualtat qui l’ha interposat amb la seua autorització. “Si no, ho haguera fet la mateixa rectora”, ha assenyalat.

En aquest sentit, no ha tancat la porta a un canvi en el protocol perquè la Universitat puga actuar d’ofici quan tinga coneixement d’un cas d’assetjament. “Les normes de les quals ens dotem no es fan per a tota la vida sinó que en posar-les en pràctica i l’experiència ens poden ajudar a millorar el protocol”, ha apuntat.

Precisament, la directora general de l’Institut Valencià de la Dona, María Such, durant la seua intervenció en l’acte ha reivindicat “un canvi de mirada” en la violència contra la dona per a “descarregar la víctima de la responsabilitat d’haver de posar la denúncia”.

Sobre aquest tema, Mestre ha recalcat que la Universitat després de “la denúncia verbal” pública de les alumnes “no pot mirar a un altre costat” perquè “no es pot tolerar aquest tipus de comportaments” i “el nostre deure com a societat és contribuir a un món lliure en una societat inclusiva on tots ens respectem com a éssers humans”.

Ara la comissió té un termini màxim de 45 dies per a presentar un informe i, en funció de la seua conclusió, s’adoptaran les mesures disciplinàries pertinents contra el professor denunciat, amb el pronunciament de l’assessoria jurídica, encara que Mestre no ha concretat quines poden ser fins que no es conega el resultat.

Comparteix

Icona de pantalla completa