Diari La Veu del País Valencià
Ábalos anuncia la construcció immediata de 525 vivendes protegides a València

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha anunciat aquest dijous a València la posada en marxa a nivell estatal del ‘Pla 20.000 habitatges en lloguer assequible’ amb l’inici de la construcció “immediata” d’un total de 525 habitatges protegits a València. En concret, 375 habitatges estaran situats al Parque y Maestranza de Artillería –dins d’un projecte d’habitatges en marxa– i altres 150 al Parc Central d’Enginyers de València, on també hi ha activa una operació immobiliària. Totes aniran destinades a lloguer social.

El projecte s’ha concretat amb la signatura d’un conveni entre la secretària general d’Habitatge, Helena Beunza; el director de l’Entitat Pública Empresarial de Sòl (Sepes), Alejandro Soler, i el regidor d’Urbanisme de València, Vicent Sarrià. Per això, Foment confia que el procés arranque “en un parell de setmanes”.

Aquest pla d’impuls al lloguer per a facilitar l’accés de joves i famílies amb rendes baixes preveu la construcció de 20.000 habitatges en les principals ciutats espanyoles i arrancarà a València amb la construcció als parcs d’Artillería i Enginyers.

En el primer s’actuarà sobre huit parcel·les residencials en les quals es construiran aproximadament 600 habitatges, de les quals 375 s’adscriuran al pla de Foment, amb la previsió que el lliurament dels solars es faça en setembre de 2021. Per la seua banda, Enginyers consta de cinc parcel·les residencials per a l’edificació de 370 habitatges aproximadament, de les quals 150 es destinaran al lloguer, detalla l’Ajuntament en un comunicat.

Nou col·legi

En àmbit local, en la sessió han abordat qüestions com els treballs realitzats per a desbloquejar l’actuació en l’antiga Caserna d’Enginyers del carrer Sant Vicent de València, “un dels punts negres urbanístics de la zona que té relació amb una dotació educativa fonamental”, ha subratllat l’edil d’Urbanisme. Una vegada el Ministeri de Defensa efectue els últims enderrocaments de les instal·lacions que queden allí, la Sepes podrà començar la urbanització. Posteriorment, a través del pla Edificant de la Generalitat, l’Ajuntament construirà un nou col·legi, actualment en una instal·lació provisional al costat de l’hospital universitari Doctor Peset.

Comparteix

Icona de pantalla completa